Malyszy Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Witajcie moi drodzy Przeszukałem i przeczytałem w internecie wszystko co mogłem odnośnie tych kolumn jednak nie potrafię zdecydować jaki amplituner albo wzmacniacz będzie dla mnie najlepszy zwyczajnie jestem zielony w tym temacie więc postanowiłem zapytać profesjonalistów, za dużo tego. Można tutaj pokusić się o stwierdzenie "czacha mi paruje" 🙃🙃 Cenię sobie szczegółowość i czystość dźwięku, słucham wszystkiego od muzyki elektronicznej do rapu jednak z największą ilością jazzu i jemu podobnych. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć połączenie przez kabel optyczny jest najlepszym wyborem czy jest to błędne myślenie? Wyczytałem również że kolumny te wymagają mocnego wzmacniacza/amplitunera aby wyciągnąć z nich wszystko co oferują. Do zestawu po zasilaniu dojdzie obowiązkowo odtwarzacz cd i dac. Szukam czegoś używanego najlepiej do 1000zł Oto modele które mi wpadły w oko kierując się ceną i ich mocą : Onkyo TX-DS 777 Onkyo A-5VL Onkyo TX-8050 Denon AVR-X1000 Denon PMA-1050R Marantz SR 5023 Marantz NR 1504 Marantz PM7000 Yamaha RN500 Advance Acoustic MAP303 II Przeglądałem również modele Campbell Audio i NAD Będę wdzięczny za każdą pomoc, dziękuje 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malyszy Napisano 31 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2021 Powyżej zrobiłem literówkę, miałem oczywiście na myśli Cambridge audio 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2021 Część produktów które wybrałeś to amplitunery kina domowego. Te odrzucamy od razu w pierwszej kolejności. Jeśli może być wzmacniacz używany to poluj na Denona 1060, Yamaha AX 900 albo nieco nowszy NAD 356. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malyszy Napisano 31 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2021 3 godziny temu, S4Home napisał: Część produktów które wybrałeś to amplitunery kina domowego. Te odrzucamy od razu w pierwszej kolejności. Jeśli może być wzmacniacz używany to poluj na Denona 1060, Yamaha AX 900 albo nieco nowszy NAD 356. Dziękuje Sprawdziłem modele wymienione przez ciebie i żaden nie posiada wyjścia optycznego, możesz sie wypowiedzieć w tym temacie? Dobre opinie również czytałem na temat A-5VL, ktoś łączył z nim b6.2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez MK Napisano 31 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2021 SMSL AD-18 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 września 2021 Udostępnij Napisano 1 września 2021 20 godzin temu, Malyszy napisał: Sprawdziłem modele wymienione przez ciebie i żaden nie posiada wyjścia optycznego, możesz sie wypowiedzieć w tym temacie? Było to świadomie gdyż Dnia 30.08.2021 o 19:58, Malyszy napisał: Do zestawu po zasilaniu dojdzie obowiązkowo odtwarzacz cd i dac. To po co Ci podwójny DAC? 20 godzin temu, Malyszy napisał: Dobre opinie również czytałem na temat A-5VL, ktoś łączył z nim b6.2? A5VL był udanym modelem. Klasa D zasilania. Jak masz go w na prawdę niskiej cenie to można się pokusić Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malyszy Napisano 1 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2021 27 minut temu, S4Home napisał: Było to świadomie gdyż To po co Ci podwójny DAC? A5VL był udanym modelem. Klasa D zasilania. Jak masz go w na prawdę niskiej cenie to można się pokusić Piotr Dziękuje pięknie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malyszy Napisano 16 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2021 Cześć ponownie poruszam ten temat ponieważ z wyżej mi poleconych wzacniaczy decyzja padła na NAD 356. Jest to wzmacniacz który używany można kupić przedziale do 2tyś i tutaj pytanie do was. Skoro podniosłem limit ceny wzmacniacza to może pojawiają się tutaj jakieś inne opcje na które warto zwrócić uwagę? ☺☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 W tej cenie kupisz nowy. Albo ekspozycyjny. To nie to samo co używany. Sam używany do 2K To Roksan K2 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts