Skocz do zawartości

Jakie kolumny zamiast Tannoy M3 do Denona PMA 860 do 1000 zł

Recommended Posts

Napisano

Cześć

Jak w temacie - szukam kolumn, które dobrze by zagrały z Denonem PMA 860 do 1000 zł.
Z forum wyczytałem, że Denon PMA 8600 + Tannoy M3 to bardzo dobre połączenie, bo kolumny są ciemnie i ciężkie, a Denon jest jasny i dosyć dynamiczny i świetnie się łączą. Kupiłem zestaw Denona PMA 860 z Wharfedale Crystal 2-30. Kolumny są bardzo ciemne i ciężkie no i wiadomo, że to kiepskie kolumny, kupiłem na początek z zamiarem zamiany. Niestety kupić kolumny Tannoy M3 z nieuszkodzonym zawieszeniem (gumy są przedziurawione w 99% aukcji) graniczy z cudem albo ceny są tak wysokie, że sądzę, że mogę znaleźć coś lepszego. Aktualnie znalazłem jedną parę z nieuszkodzonym zawieszeniem i membranami, ale jedna jest produkcji UK, a druga Hungary. Z tego co wiem różnice były małe, ale jednak były więc to chyba bez sensu.

Co byście polecili? Muzyka wszelkiego gatunku - od elektroniki, techno do rock'n'rolla. Zależy mi, aby nie grało jak zza koca (aktualnie tak mam), był dźwięk wyrazisty, ale jak najbliżej neutralności. Wiem, że nie mogę spodziewać się cudów w takim budżecie, ale coś na pewno będzie :)

Pozdrawiam!

Napisano
7 godzin temu, S4Home napisał:

To kwestia czasu. Ale jak nie znajdziesz M3/ M4 to poluj na F3/F4

One są deczko jaśniejsze ale nadal pasują.

Ewentualnie Klipsch F1, Mission M33i / m34i

Piotr

Dzięki wielkie za pomoc!

A dla pewności rozumiem, że rzeczywiście są różnice w dźwięku między produkcją UK, a Węgierską i odpuścić temat jak są z dwóch różnych źródeł? Z tego co pamiętam to chyba był inny typ elektrolitu?

Napisano

Szczerze nie pamiętam.

Do tej pory mam M1 Hungary a miałem M4 UK. Ale ja specjalnie nie zwracałem na to uwagi. Wydaje mi sięże to było na tych samych komponentach tylko w różnych miejscach składane.

Ale nie pamiętam.

F4 były już w chinach i też były ok.

Piotr