Rider__ Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Rozważam zakup subwoofera w zamian za HK HKTS 220SUB/230. Jego wielką zaletą, przynajmniej dla mnie jest to, że jest bezprzewodowy - w komplecie był nadajnik. Czy w budżecie do okolo 1500 zł są w ogóle dostępne teraz subwoofery bezprzewodowe, z nadajnikiem, a nie BT? Bezprzewodowość jest wskazana, tam gdzie teraz stoi głośnik musiałbym pociągnąć z 12 metrów kabla. I Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Cześć, W założonym przez Ciebie budżecie to raczej coś używanego. Co Ci w tym obecnym nie pasuje? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rider__ Napisano 7 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2021 Coś się z nim dzieje, jeszcze ma przebłyski ze gra w miare poprawnie, ale zdarza sie mu nie włączyć i zauwazyłem, że ciszej gra. Pewnie będę próbował go naprawić, ale muszę wiedzieć, czy skórka warta wyprawki. Do tej pory byłem z niego w zupełności zadowolony i niczego lepszego nie potrzebuje. Ale też nie chciałbym czegoś gorszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 12 minut temu, Rider__ napisał: Pewnie będę próbował go naprawić, ale muszę wiedzieć, czy skórka warta wyprawki. to już musi serwis ocenić, oczywiście jeżeli znajdą usterkę. Co do nowego subwoofera to może warto abyś zastanowił się po prostu nad kupnem osobno modułu/zestawu do subwoofera a osobno suba? Będziesz miał większy wybór samych subwooferów. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rider__ Napisano 7 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2021 Nie upieram się przy żadnym rozwiązaniu - z tego co poczytałem, to z tak długim kablem może być problem. Fizycznie najlepsze miejsce jest tam, gdzie stoi teraz, ewentualnie może z 2 metry mógłbym bliżej - czyli kabel 10 metrów. Dobry kabel swoje kosztuje, nie bedzie problemow z dzialaniem? Ile kosztują takie sprawdzone zestawy nadajnik/odbiornik? No i ile musze wydać na sam subwoofer w takim przypadku? Żeby nie przedrożyć i być zadowolonym z jakości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 2 minuty temu, Rider__ napisał: Dobry kabel swoje kosztuje, nie bedzie problemow z dzialaniem? kabel np. Klotz AC110 z wtykami. Kabel dobrze ekranowany ale dosyć elastyczny. Koszt przy 10m ok. 120 zł. Czy jest dobry? Jest wystarczający i nie miałem do tej pory przy takich ( a nawet większych ) odległościach problemów. 5 minut temu, Rider__ napisał: Ile kosztują takie sprawdzone zestawy nadajnik/odbiornik? ok. 300-400 zł. Pewnie i coś jeszcze taniej by się znalazło (używane) 7 minut temu, Rider__ napisał: No i ile musze wydać na sam subwoofer w takim przypadku? Żeby nie przedrożyć i być zadowolonym z jakości? Najlepiej porównaj kilka modeli i sam oceń. Myślę, że do 1500 zł znajdziesz coś co spełni Twoje oczekiwania. Zapraszam na takie porównanie do naszej firmy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 22 minuty temu, Rider__ napisał: ... Ile kosztują takie sprawdzone zestawy nadajnik/odbiornik? ... Najtańszy jest chyba Monitor Audio wt-1/wr-1. Około 400 zł za komplet. Używki ciężko dostać Ostatnio zgłębiałem akurat ten temat. Inne zestawy są droższe . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 Przed chwilą, Iron napisał: Monitor Audio wt-1/wr-1 No właśnie głównie go miałem na myśli. Ewentualnie PureLink CSW620 ( też podobny koszt ). 1 minutę temu, Iron napisał: Używki ciężko dostać ale się zdarzają i trzeba polować Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Często stosujemy ten przesył Monitor audio. Także w drogich systemach. Dziaął to bez zarzutu. I w cenie 1500 zł zdecydowanie lepiej wybrać Heco 30A wtedy. Zapraszam po wycene Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Do 1500 zł to Heco 30A zdecydowanie najlepiej wypada. Jest jeszcze do porównania trochę tańszy Magnat RS12. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts