pacio94 Napisano 26 lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 lutego 2009 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, a jednocześnie od niedawna zajmuję się sprzętem. W grudniu zakupiłem sprzęt, jest to: Denon AVR-2809 + Denon DVD-1800BD + JBL ES100 + inerkonekt Hama Metall 2RCA 0,75m. Wiem, że nie jest to sprzęt stereo, ale póki co nie mam, ani projektora, ani reszty głośników, więc pytam w tej częsci forum. Ze sprzętu jestem zadowolany, jednak do głośników dziś mam zwykłe miedziaki z MM. Chciałbym kupić kable, kwota, którą mogę przeznaczyć to ok 500. Mam na oku QED Silver Anniversary XT bi-wire + na jednym końcu każdego banany. Proszę o pomoc, mieszkam w Warszawie, więc nie ma problemów jeśli chodzi o dostępnośc czegokolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 26 lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 lutego 2009 Ten Qed do dobra propozycja na początek ale ostatnio "wypuściłi" chyba jakiegoś rewelacyjnego nastepcę XT w wersji single wire.Też parę lat temu zaczynałem od kabli tej Firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 27 lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 lutego 2009 Ciekawą propozycją są kable LINN K20 CABLE!!! Metr bieżący powinien kosztować 26 zł. Bardzo ciepła barwa dźwięku, dość szczegółowe, ja ich używam w połączeniu Dali IKON 7 oraz YAMAHA DSP-A1 i jestem bardzo zadowolony!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2009 Dziękuje za odpowiedzi i mam jeszcze pytanie czy ktos mial stycznosc z kabalmi AudioQuest Type 8 bi-wire, albo QED Profile Silver 12? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2009 Odświeżam temat, bo miałem trochę zawirowań z kupnem QEDa i jeszcze go w końcu nie mam, a doszedł jeszcze jeden konkurent co powiecie o kablach DNM Reson LSC MkII? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 11 marca 2009 Udostępnij Napisano 11 marca 2009 Chyba najlepszy z tych wymienianych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamoic Napisano 7 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2009 Ja mam propozycje: zeszloroczny zwyciezca what hi fi -Chord Carnival Silver Screen- kabel ktory pobil-Qed Anniversary Silver XT po 3 latach panowania oczywiscie w tej samej kategorii cenowej... aczkolwiek jesli bi wire to sam zastanawiam sie nad polaczeniem: na niskie Chord a na wysokie i srednie Qed........inad tym polaczeniem zastanawiam zeby wyciagnac z moich "new" glosnikow co najlepsze....i tu chcialbym aby ktos bardziej obeznany moze wtym temacie sie dolaczyl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts