Fajfol Napisano 4 listopada 2021 Napisano 4 listopada 2021 Witam, Posiadam wzmacniacz Denon PMA-560, głośniki Polk T50 i telewizor Sony XF9005. Chciałbym podłączyć TV (HDMI ARC, optyczne wyjście audio, cyfrowe wyjście audio, wyjście słuchawkowe) do wzmacniacza z zachowaniem możliwości kontrolowania głośności za pośrednictwem pilota (wzmacniacz nie ma pilota). Dlatego chyba odpada zakup np. konwertera DAC Fiio Taishan D03. Czy w takim razie takie urządzenie (https://allegro.pl/oferta/audio-extractor-hdmi-5-1-edid-arc-6xrca-pilot-ir-6794602894) podłączone do TV przez HDMI ARC i ze wzmacniaczem przez złącza RCA umożliwi mi sterowanie głośnością? Ewentualnie czy jest jakieś inne, najlepiej budżetowe, rozwiązanie? Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 listopada 2021 Napisano 4 listopada 2021 Witaj! Fiio D03 będzie absolutnie wystarczającą opcją jeśli chodzi o jakość Telewizor to kiepskie źródło dźwięku więc nie ma co szukać lepszych przetworników. Jeśli szukasz pełnej funkcjonalności, ARC - taki Audio Extractor wydaje się być jedynym rozwiązaniem. Znając życie, w jego przypadku trzeba będzie pogodzić się z dźwiękowymi kompromisami Odpisz, cytując
Fajfol Napisano 4 listopada 2021 Autor Napisano 4 listopada 2021 (edytowany) 55 minut temu, Q21 napisał: Witaj! Fiio D03 będzie absolutnie wystarczającą opcją jeśli chodzi o jakość Telewizor to kiepskie źródło dźwięku więc nie ma co szukać lepszych przetworników. Jeśli szukasz pełnej funkcjonalności, ARC - taki Audio Extractor wydaje się być jedynym rozwiązaniem. Znając życie, w jego przypadku trzeba będzie pogodzić się z dźwiękowymi kompromisami Dziękuje za bardzo za odpowiedź. Dopytam jeszcze - o jakie dźwiękowe kompromisy chodzi? PS. Dodam jeszcze, że mam Topping MX3 ale nie wiem czy on znajdzie swoje miejsce w tej układance. Edytowano 4 listopada 2021 przez Fajfol Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 listopada 2021 Napisano 5 listopada 2021 Jeśli masz Toppinga MX3 to nie widzę sensu kupowania Fiio D03k, ponieważ wejście optyczne masz także w MX3. Odpisz, cytując
Recommended Posts