Tweeter2016 Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 (edytowany) Chciałem zapytać o opinie kogoś kto posiada (lub chociaż zna je dobrze) kolumny Quad S-1 oraz Quad S-2. Wyczytałem, że Quad to mała brytyjska firma skupiająca się na high-endowym sprzęcie. Na Zachodzie te monitorki są (bardzo) chwalone. Ja się o nich dowiedziałem dopiero niedawno. Opinie ludzi na zachodnich forach są pozytywne, w Polsce nie znalazłem za dużo na ich temat. Poza sklepem Q21 jeszcze chyba tylko 1-2 sklepy je oferują + coś tam jest na Allegro. Monitorki wyglądają niepozornie, ale piszą, że to jest półka "co najmniej" LS 50 (Meta). Tu jest dość ciekawe porównaniez KEFami: A poniżej dłuższa recenzja Quadów S-2: Edytowano 15 listopada 2021 przez Tweeter2016 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Cześć, Monitory Quad S1/S2 to kolumny skierowane dla osób szukających dynamiki, precyzji oraz mocniejszego dołu. Zdecydowanie polecam połączyć je z muzykalniejszym wzmacniaczem typu Audiolab 6000a, NAD C356bee, Atoll IN200 i inne. Mogę się jedynie podpisać pod tym, że jest to co najmniej półka Kef LS50 Meta. Zapraszam na odsłuch w naszym salonie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts