Zielony24 Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Witam, audiofilem nie jestem lecz na soundbara się nie zdecydowałem. Wpadł mi fajny zestaw kina domowego HT-S9800THX-B funkcje OK i przede wszystkim nie za duże wymiary kolumn. Wiadomo muza (serwisy streamingowe i radio internetowe), TV i Xbox. "Problem" w tym, że jest on 7.1 Dolby Atmos/THX a ja mam kanapę przy ścianie i problem z umieszczeniem 4 głośników surround. Wiem, że umieszczenie ich przy suficie to profanacja 😖 ale chyba nie mam wyjścia. Do tylnych surroundów mam wyprowadzone przewody i mógłbym je powiesić na ścianie lub suficie - nawet skierowane pionowo w dół. Niestety mam większy problem z surrondami ponieważ patrząc na telewizor mam prawą stronę salonu otwartą (jest tam część jadalna) i nie mogę zawiesić na środku pomieszczenia głośnika - wyglądało by to fatalnie. Mógłbym te dwa surrondy w ostateczności wpuścić w sufit (jest podwieszany) pod takim kątem aby strumień był skierowany w miejsce odsłuchu. Myślicie, że ma to sens, czy lepiej jakoś inaczej wykorzystać te kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Tak to jest faktycznie fajny zestaw. Nie musisz podłączać wszystkich kolumn jak nie masz takiej możliwości. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielony24 Napisano 16 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: Tak to jest faktycznie fajny zestaw. Nie musisz podłączać wszystkich kolumn jak nie masz takiej możliwości. Piotr Ale myślisz że jest sens wpuszczać te głośniki w sufit? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 W? W sensie wycinać dla nich miejsce? nie wiem czy bym się w to bawił. Ale to ja. Efekt zrobią. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts