mariusz333 Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Jaki ja jestem zielony. Błądzę we mgle i do tego mam jeszcze zasłonięte oczy :)) Powinno być banalnie. Telewizor ma wyjście optyczne, yamaha cd-n301 też ma. Połączyłam to i nie ma dźwięku. W telewizorze zmieniłem ma wyjście optyczne. Co mam zrobić żeby był dźwięk ? Przepraszam za głupie pytanie ale zupełnie nie wiem co zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 W TV ustawić jako pcm 2 chn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Podłączyłeś wyjście optyczne do wyjścia optycznego. Tak się nie da. Odtwarzacz wypuszcza dźwięk optykiem, telewizor też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz333 Napisano 15 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 4 minuty temu, lpomis napisał: Podłączyłeś wyjście optyczne do wyjścia optycznego. Tak się nie da. Odtwarzacz wypuszcza dźwięk optykiem, telewizor też. Czyli muszę dokupić jakąś przystawkę, która przekonwenteruje dźwięk ? Np. Coś takiego ? 3 minuty temu, mariusz333 napisał: Czyli muszę dokupić jakąś przystawkę, która przekonwenteruje dźwięk ? Np. Coś takiego ? Nie to zdjecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Ale napisz najpierw - co chcesz dokładnie zrobić, z czego i na co puścić dźwięk? Co ma docelowo ten dźwięk z siebie wydobywać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 9 godzin temu, mkk napisał: W TV ustawić jako pcm 2 chn ?? Z tym że tą przystawką zmieniasz dzwięk na analogowy i to podłączasz do wzmacniacza. Nie spinasz tych dwóch urządzeń ze sobą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Tak , tak . Pomerdało mi się , myślałem że Yamaha ma opt in Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz333 Napisano 16 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 10 godzin temu, lpomis napisał: Ale napisz najpierw - co chcesz dokładnie zrobić, z czego i na co puścić dźwięk? Co ma docelowo ten dźwięk z siebie wydobywać? Chciałbym dźwięk z telewizora odtwarzać na przez głośniki podłączone do yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 no to DAC. z optycznego na analog. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Dnia 16.11.2021 o 09:15, mariusz333 napisał: Chciałbym dźwięk z telewizora odtwarzać na przez głośniki podłączone do yamahy do jakiej Yamahy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz333 Napisano 17 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 4 godziny temu, LBX Systemy Audio napisał: do jakiej Yamahy? Piotr Wzmacniacz A-s201 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 To tak jak Piotr wcześniej napisał, rozwiązaniem problemu będzie zastosowanie DAC-a. Umożliwi on wyprowadzenie dźwięku z TV do Yamaszki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz333 Napisano 21 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2021 Dziękuję wszystkim za odpowiesz. DAC kupiony, działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts