Fafilecki Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Czy słuchał ktoś może kolumn z tweeterami jet (elac) ze wzmacniaczami klasy d? Warto jest łączyć z modułami icepower 125 asx2? Dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Ale jakie konkretnie ELAC masz na myśli? Cariny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafilecki Napisano 16 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Elac 209 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Bardzo generalizujesz. Sama klasa D to nie jest wyznacznik. JET gra dobrze z takimi wzmacniaczami. Masz jakiś konkretny model wzmaka czy to będzie DIY? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafilecki Napisano 17 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Czytałem, że biorąc pod uwagę jakość/cena, moduł 125 asx2 jest wart uwagę. Myślałem o smsl a8, albo podpięciu stramer + dac + końcówka mocy na 125asx2 bez przedwzmacniacza. Tak generalnie to celuję w używane sprzęty i nie mam możliwości ich przesłuchiwania - stąd to teoretyzowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Jeśli będzie to smsl to będzie to grać ok. Ile masz na używany wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafilecki Napisano 18 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Dzięki za pomoc. Myślę o kwocie do 1.700 zł. Rozważam też zakup dac i jakiś starszy wzmacniacz (np. primare a20). Z wpisów na forach wynika jednak, że dobre wzmacniacze/moduły klasy d to świetny stosunek jakości do ceny, lepszy niż tradycyjne AB, choć wiem, że ile osób, tyle opinii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts