Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Byłbym ostrożny czy ten Hegel nie będzie do Quadrali za surowy. Ja bym obstawiał Atolla, Roksana Caspian M2, z tym że ten droższy, Arcama SA20, właśnie Cyrus Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Dnia 16.08.2022 o 07:24, ADAM7 napisał: Ok podsumujmy czyli powinienem sprawdzić Cyrus 8, Naim oraz Musical Fidelity (te ostatnie to jakieś konkretne modele)? Ktoś jeszcze mógłby coś zaproponować ? Sprzęt na 99 % używany. Jeśli Musical Fidelity to brałbym pod uwagę model M2si lub M5si z naciskiem na ten drugi, który zagra potężniej, pełniej. Poszukaj jeszcze na rynku wtórnym Roksana Caspiana M2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 17 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 58 minut temu, Q21 napisał: Jeśli Musical Fidelity to brałbym pod uwagę model M2si lub M5si z naciskiem na ten drugi, który zagra potężniej, pełniej. M5si nowy, nawet jest w moim zasięgu pewnie posiłkowałbym się drobnym kredytem. Widzę że macie w ofercie 😀, Czy istnieje możliwość wypożyczenia i odsłuchu ? Jeżeli tak to proszę o jakieś info na priwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 4 godziny temu, ADAM7 napisał: M5si nowy, nawet jest w moim zasięgu pewnie posiłkowałbym się drobnym kredytem. Widzę że macie w ofercie 😀, Czy istnieje możliwość wypożyczenia i odsłuchu ? Jeżeli tak to proszę o jakieś info na priwa. Oczywiście jest taka opcja. Wyślij do mnie wiadomość z numerem telefonu to porozmawiamy na spokojnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 22 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2022 No i mam nagły zwrot akcji bo w zasadzie byłem już umówiony telefonicznie z Q21 na wypożyczenie i odsłuch Musical Fidelity M5si w połowie września. Nie ukrywam że tak odległy termin to głównie z powodu finansów a w zasadzie ich braku. 😄 Tymczasem przeszukując net natrafiłem na używany Musical Fidelity M6si. Wzmacniacz jest jeszcze na gwarancji i co najważniejsze że "jak stanę na palcach " to jest obecnie w moim zasięgu😄. Kolejną dobrą informacją jest to że mogę go wypożyczyć na tydzień. Po prosto trafiłem na audiofila z krwi i kości który doskonale rozumie moje rozterki. I tutaj pojawia się pytanie czy ten wzmak nie będzie jednak za mocny do moich quadrali? Jakby nie było to urządzonko ma 200 W a kolumny 120 W. No i jaka jest różnica pomiędzy 5 a 6? Czy to tylko większa moc ? Oczywiście już dzisiaj to wszystko sam sprawdzę i poczuję ale ciekawy jestem opinii innych użytkowników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2022 (edytowany) 33 minuty temu, ADAM7 napisał: pojawia się pytanie czy ten wzmak nie będzie jednak za mocny do moich quadrali? Jakby nie było to urządzonko ma 200 W a kolumny 120 Zawsze lepiej jak wzmacniacz jest przynajmniej trochę mocniejszy. Mniejsze ryzyko przesterowania i uszkodzenia kolumn. Ot taki paradoks 😉 Edytowano 22 sierpnia 2022 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM7 Napisano 30 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2022 Dnia 13.08.2022 o 11:20, mkk napisał: Hegel H200 i szukanie muzykalności ? Powodzenia Musical Fidelity , Naim - tu bym patrzył , a raczej słuchał Dzięki za wskazanie kierunku poszukiwań. Gra już Musical Fidelity 6si i jest cud miód. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts