Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam -na wstępie-jestem zielony w temacie. Potrzebuję kupić kolumnę (głośnik) która pomoże mi nagłośnić 2 osoby. Mam mikroport BOYA BY-WM8 PRO-K2  który muszę gdzies podłączyć. będzie to służyło 2 osobom które prowadzą zajęcia teatralne w przedszkolach (chodzi więc o standardowe salki przedszkolne) -coś tam trzeba będzie powiedzieć ,coś zaśpiewać itp. Najlepoej jakby gabaryty były niewielkie , cena niska. Nikt nie oczekuje tu cudów-nie jesteśmy auduofilami-chodzi tylko o wzmocnienie głosu i o to by prowadzącym ten głos nie wysiadł po tygodnu z przemęczenia. Opcja nr 2 to jakiś mały wzmacniacz. Posiadam nieużywane kolumienki od wieży Blaupunt MS30BT - tu jest link do tego sprzętu:  https://blaupunkt-sklep.pl/ms30bt-mikrowieza-z-bluetooth-oraz-odtwarzaczem-cd-i-usb.html 

No i można też te kolumienki wykorzystać ale potrzebuję wzmacniacza...też mały i niedrogi-co mi możecie polecić? Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie-sam kompletnie nie oagraniam tematu-pozdrawiam-Michał 

Napisano

Bardzo dzIękuję - pozdrawiam! 

Jeszcze jedno -w tym moim mikroporcie jest  Wyjście słuchawkowe: 16Ω, 30mW

Czy wszystko będzie ok z tym wzmacniaczem? Wszystko będzie pasowało?

Napisano

Sygnał z mikroportu powinien właściwie wysterować ten wzmacniacz. Tylko do tego wzmacniacza potrzebny jest jeszcze zasilacz DC od 9 do 24VDC i prądzie ok. 4A. Myślę, że taki do laptopa będzie OK pod warunkiem odpowiedniej przejściówki wtyk zasilacza/gniazdo zasilania wzmacniacza. Warto przed zakupem napisać zapytanie do sprzedawcy i potwierdzić to o czym napisałem żeby mieć 100% pewność ;)