Grzebien79 Napisano 6 grudnia 2021 Autor Napisano 6 grudnia 2021 2 godziny temu, Daniel09 napisał: Teraz pograj nimi żeby się ,, dotarły ,, znajdź odpowiednie ustawienie do odsłuchu a one pokażą że są warte Twojego zainteresowania i ceny. Odnośnie wzmacniaczy to możesz pomyśleć i najlepiej odsłuchać z Evo 4.2 Audiolab 6000a sam trochę czasu słuchałem takiego zestawienia i ogólnie byłem zadowolony . Słyszałem tylko, że ponoć Audiolab lubi jaśniejsze kolumny, ale na pewno wezmę go pod uwagę:-) Odpisz, cytując
S4Home Napisano 7 grudnia 2021 Napisano 7 grudnia 2021 Cambridge CXA81 to dobry pomysł do tych kolumn. Możesz też sprawdzić Cyrus ONE, jest tańszy a także pasuje. Piszesz do doborze wzmacniacza do kolumn Wharfedale a z drugiej strony myślisz dalej o kolumnach? Bo nie rozumiem chyba do końca. Piotr Odpisz, cytując
Grzebien79 Napisano 7 grudnia 2021 Autor Napisano 7 grudnia 2021 33 minuty temu, S4Home napisał: Cambridge CXA81 to dobry pomysł do tych kolumn. Możesz też sprawdzić Cyrus ONE, jest tańszy a także pasuje. Piszesz do doborze wzmacniacza do kolumn Wharfedale a z drugiej strony myślisz dalej o kolumnach? Bo nie rozumiem chyba do końca. Piotr Kolumny już kupiłem, ustawienie na zdjęciach powyzej i do nich będę szukał wzmacniacza. Obecnie graja na HK 980, ale w przyszłym roku chce sprawdzić coś innego do nich:-). Odpisz, cytując
Daniel09 Napisano 7 grudnia 2021 Napisano 7 grudnia 2021 Mogę też podpowiedzieć że jak będziesz miał możliwość to posłuchaj z Evo 4.2 z ,, mało znanej w Polsce ,, marki Emotiva np. BasX A2 i BasX PT100 , lub nowszą PT1 . W moim przypadku się sprawdza bardzo dobrze w różnych gatunkach muzy i chociaż ostatnio trochę ceny podskoczyły to dla mnie taki zestaw jest tego wart , ale jak zwykle w życiu bywa nie każdemu będzie pasowało to co dla mnie jest dobre 😉. Zawsze warto przed zakupem posłuchać , poeksperymentować , wybrać to co dla nas najlepsze. 1 Odpisz, cytując
Grzebien79 Napisano 18 grudnia 2021 Autor Napisano 18 grudnia 2021 Żeby nie zostawiać otwartego tematu kupiłem Atoll in100 SE. Połączyłem go na początku przewodami marketowymi i już brzmiało nieźle, ale z wycofaną górą, po czym podłączyłem za pomocą Luna 7 i nastała jasność, ale wyważona, zaczęło to gadać, dźwięk zdecydowanie bardziej wyraźny i szczegółowy. Hiromi Trio - piano jakbym miał przed sobą, bas Jacksona potężny, ale czytelny. Simon Phillips Protocol II i partię basu Tibbsa zero zamulenia, bębny Simona brzmią dynamicznie i dość naturalnie. Steven Wilson Natomiast tworzy świetną przestrzeń. Jeśli chodzi o band Ellingtona, to saksofonista grał mi przed twarzą. Dodam, że wzmacniacz zagrał inaczej u osoby, u której odsluchiwalem (wziąłem swoje kolumny) niż u mnie. Sprawdzaliśmy go też pod Pylon diamond 25 i na EVO był bardziej sprężysty bas. Podłączyliśmy też EVO pod yaqin ms-90b i była większa przestrzeń, dźwięk bardziej zrównoważony niż w Atoll, wysokie tony nie były przygaszone jak w Atollu, bas był natomiast bardziej miękki, mniej dynamiczny. To tak na szybko, teraz się osłuchuje. Chce jeszcze sprawdzić to na przewodach KaCsa KCO-IS2:-). Dzięki wielkie za wszystkie sugestie. 1 Odpisz, cytując
Daniel09 Napisano 18 grudnia 2021 Napisano 18 grudnia 2021 No to masz elegancki sprzęcik pod choinkę . Pozostaje teraz w spokoju rozkoszować się muzą płynącą z zestawu 😀. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts