Jokik Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 Witam wszystkich, Kiedyś doradziliście mi jak szukałem ciekawego zestawu, i tak oto kupiłem ampli Yamaha RX-V671, z zestawem kolumn Tannoy HTS 101, jest to zestaw 5,1, bo taki chciałem do filmów, i z powodu małego miejsca w salonie. Teraz przeprowadziłem się na troszkę większe pomieszczenia :), i czegoś mi brakuje w tym zestawie - nie powiem, bo gra super jak dla mnie (nie jestem audiofilem) ale tak myślę czy się da w ogóle przednie kolumny zastąpić jakimiś większymi z większą mocą, np: Tannoy M4 ? chciałem po prostu aby ten zestaw zagrał jeszcze głośniej Nie wiem czy dobrze myślę, więc nie krzyczcie na mnie, chcę się tylko poradzić. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 13 godzin temu, Jokik napisał: Teraz przeprowadziłem się na troszkę większe pomieszczenia Troszkę to znaczy ile metrów? Akustycznie jak to wygląda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Zostaw amplituner a faktycznie wymień kolumny frontowe i suba. Ale także chętnie zobacze układ pomieszczenia. Tanoy M4, F4 to dobry trop na początek. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jokik Napisano 9 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Witam Salon ok 20m2 połączony z kuchnią, zestaw 5.1 do okoła narożnika wiadomo, ale tylko przód fronty myślałem na duże kolumny wymienić, i do słuchania muzyki dawać na stereo, a do filmów wiadomo jakieś tam 5.1? znajomy coś mi mówił że ma coś takiego do sprzedania: Klipsch RF 62, to coś sensownego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Tak to jest dobra konstrukcja. Chodź gra inaczej od Tannoya. Ten gra średnica, bardzo ładnie wokalami. Z kolei Klipsch gra jaśniej. Bardziej twardo i kinowo. Zostaw Yamahe i wybierz M4, F4 allbo właśnie te RF 62 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jokik Napisano 11 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2021 Ok Dzięki wielkie za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts