popers12 Napisano 18 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2009 Szukałem ale jakoś nic mi do gustu nie przypadło. Bardzo bym był wdzięczny abyście mi podłożyli jakieś konkretne przykłady które by się składały z Nowych Kolumn cena do 1000zł + używanego wzmacniacza. Chce to wszystko podłączyć do kompa. A właśnie i jeszcze bym był wdzięczny jakbyście zaproponowali mi jakaś dobrą kartę dźwiękowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 marca 2009 Udostępnij Napisano 18 marca 2009 Dla mnie za tę cenę to zestaw:głośniki JAMO S708/718wzmak HKkarta dźwiękowa ASUS Xonar DX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolnik Napisano 25 marca 2009 Udostępnij Napisano 25 marca 2009 Witam ponownie,tym razem ja pozwolę sobie odświeżyć swój wątek tego tematu Zakupiłem taki zestaw:wzmacniacz Yamaha AX-500odtwarzacz CD Yamaha CDX 393 mk IIkolumny Elac 80 IIinterkonekt SOMMER SPIRIT XXLoraz kable głośnikowe DA VINCI Alphard 2x2,5mm (2 x 5 metrów).Jak na moje wymagania cały zestaw gra bardzo ładnie i złego słowa nie powiem, ale powstał mały problem natury... hmmm... życia codziennego. Chodzi o brak możliwości sterowania głośnością z pilota. Wiem, że wzmacniacz ax-500 nie jest przystosowany do obsługi pilotem, wobec czego postanowiłem poszukaćodtwarzacza CD, gdzie z pilota będzie można regulować głośność dźwięku wychodzącego do wzmacniacza. Próbowałem zasięgnąć opinii u różnychosób i od jednej z nich dowiedziałem się, że jest to możliwe wyłącznie w odtwarzaczach CD, które mają 2 pary zacisków RCA (Fixed i Variable).Czy faktycznie tak jest? Kilku sprzedawców z allegro, którzy sprzedają odtwarzacze na pilota ale starszej generacji - z jedną parą wyjść typuchinch napisało, że oczywiście taka regulacja z pilota jest możliwa. Prawdę mówiąc trochę się pogubiłem bo myślałem, że regulacja dźwiękutypu "output level" na przednich panelach dotyczy wyłącznie dźwięku płynącego z gniazda słuchawkowego.Czy macie jakieś rozeznanie w tej kwestii?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 25 marca 2009 Udostępnij Napisano 25 marca 2009 Najlepiej by było aby były dwa wyjścia bo czysto teoretycznie dżwięk bez regulacji głośności jest lepszy.Ale szansa że to rozróżnisz jest nikła.Niektóre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 marca 2009 Udostępnij Napisano 25 marca 2009 W zależności od producenta - istnieją takie modele, w których dźwięk jest równocześnie regulowany na słuchawkach i na jedynym wyjściu.Sprawdzę w domu i dam Ci znać wieczorem...O ile pamiętam tak będzie w kilku modelach SONY serii XE (dolna i średnia półka), które mają tylko 1 parę RCA.No i oczywiście w cenie do 200zł spokojnie można trafić sporo modeli z podwójnym zestawem wyjść analogowych (stałe i regulowane). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolnik Napisano 25 marca 2009 Udostępnij Napisano 25 marca 2009 (edytowany) Dzięki Roro, będe czekał. Nie wiem u jakiegoś źródła będziesz szukał ale mnie interesuje wyłącznie Yamaha Kibic chyba Twój post jest niedokończony albo nie wyłapałem jego sensu Pozdrawiam! Edytowano 26 marca 2009 przez RoRo Korzystaj z funkcji ODPOWIEDZ, gdy nie musisz cytować wypowiedzi poprzednika (wtedy-ODPISZ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 marca 2009 Udostępnij Napisano 26 marca 2009 RolnikPost Kibica niewątpliwie jest niedokończony... Sens wypowiedzi jest taki: uważa się, że dźwięk z wyjścia regulowanego jest ciut gorszy niż dźwięk z drugiej, nieregulowanej pary RCA.Co do mojego sprawdzenia - myślałem o swoich Soniaczkach, niestety nie mam żadnej Yamy...No więc sprawdziłem napierwszym z brzegu "singielku z parą RCA" i regulacja działa! W każdym razie w SONY serii XE (czyli podstawowa seria, chociaż 10 lat temu kończąca się u góry na modelu XE900 - późniejszy następca to już był górny QS, czyli średnia półka) tak jest. Mają pojedyńczą parę RCA, której głośność jest regulowana z pilota (równocześnie z gniazdem słuchawkowym). Więc może i Yamaha poszła tym samym śladem... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolnik Napisano 26 marca 2009 Udostępnij Napisano 26 marca 2009 Dzięki za informacje Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts