Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Napisano

Potwierdzam opinie .  Nie schodzi tak nisko i nie gra tak glebokim basem jak klipsch 115sw , za to jest bardziej zwarty . Naprawde fajny sprzet i zrobil na mnie lepsze wrazenie niz sb2000 pro.... ktorego oddalem do sklepu a polk kosztowal 1260... , i do tego wyglada przyzwoicie . Tak mi sie spodobal ze drugiego dokupilem :) 

Tak czy inaczej klipscha 115sw nic narazie nie przebija z tanszego i sredniogo sprzetu . 

Suby zamkniete - to kompletnie nie moja bajka skoro sb2000 pro nawet nie zrobil wrazenia ( w muzyce ) , bo w kinie to juz wogole srednio.

Chyba kwestia oczekiwan i przyzwyczajenia - poprostu wiekszosc osob miala stycznosc z subami z BR od zawsze - i poprostu takiego brzmienia oczekuja.

Z drugiej strony duze drogie kolumny tez maja BR i przetworniki po 8" .... a nikt nie marudzi ze bas rozlazy wolny itp itd... 

Napisano
4 godziny temu, S4Home napisał:

Tu bardziej chodzi o to że 8" dla suba to nieco mało.

Owszem jest seria RELa Tx która nie ma wielkich membran ale jest pasywna + dobry wzmacniacz.

Piotr

Tak , wiem ze raczej suby normalne ( nie te od soundbar ) zaczynaja sie od 10" . Natomiast chodzilo ze w kolumnach 8"" ,  drogim sprzecie  nikt nie mówi ze cos tam nie gra szybko i zamula , a przy subie 10" z BR nagle to sie pojawia - czyli opinia - co ty ... z BR ? to sie do muzyki nie nadaje . Kolumny z 8" z BR drogie - gra super do muzyki idealne :) ot paradoks