Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Hej

Mam pytanie techniczne. 

Cd ma wyjście coax i RCA. Mam zewnetrznego daca podłączonego do wzmacniacza. 

Czy mogę cd podlączyć kablami RCA do wzmacniacza i równocześnie to samo cd mieć podłączone do zewnetrznego daca kable koaksjalnym? który tez jest podłączony, tyko na innym wejściu do wzmacniacza. Chodzi o to, żeby moc wybierając zrodlo na wzmacniaczu moc się przełączać między brzmieniem daca zewnetrznego, a tego który jest w cd bez potrzeby podłączania i odłączania kabli?

Czy nie stworzy to jakiegoś zwarcia kiedy wszystkie trzy urządzenia będą włączone i wzmak będzie jednocześnie dostawał dźwięk z dwóch źródeł? Czy cd będzie podawał dźwięk mając podłączone dwa wyjścia ? RCA i Coax? 

8F9F510D-6F97-4359-90F2-4BD2EF9F5295.jpeg

Edytowano przez mateolo2
Napisano

Także myśłę że śmiało możesz.

Tak się złożyło,że dzisiaj (wprawdzie to był streamer, ale zasada działani jest taka sama) sprawdzałem różnice pomiędzy dwoma kablami.

W streamerze podpiąłem 2 przewody 2 x RCA - w gnaiazda AUX OUT oraz Pre Out, a we wzmacniaczu w dwa wejścia 2 x RCA . Przełączając źródło sygnału na wzmacniaczu, w tę i z powrotem, sprawdzałem różnice pomiędzy przewodami RCA. I nic się nie wydarzyło........ponad to,że były różnice w graniu.....ale  to nie przez kable , a chyba za sprawą ciut innej głośności na wyjściu AUX oraz Pre OUT.

Sprawdziłem zamieniając kable......ale technicznie nic się nie popsuło :)