kacper330 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) Cześć, Jak wielu z posiadaczy AVR od Denona z 2020 roku (u mnie model X2700H) miałem problem z uzyskaniem 4K i 120Hz z konsoli (XSX). Problem jak na zdjęciu nr 1. Pewnie wiecie, że jest to problem niekompatybilności czipa HDMI 2.1 w AVR z 20’ z konsolami, więc odpada aktualizacja (jedynie sprzętowa ingerencja). Denon wymyślił rozwiązanie opisane tutaj: https://www.denon.com/pl-pl/hdmiadapter Po skontaktowaniu się z oficjalnym dystrybutorem Denona (mail: serwis8k@horn.eu) w Październiku otrzymałem miejsce w kolejce na ów adapter (SPK-618). Teraz go dostałem fizycznie. Zawartość opakowania jak i sam adapter przedstawiłem na zdjęciach 2-5. Po podłączeniu (zgodnie z załączoną instrukcją) i odpaleniu zestawu - moim oczom ukazał się setting jak na zdjęciu 6 - 4K / 120 Hz działa! 😁 Może ktoś też ma ten problem - w takim razie polecam to rozwiązanie - nie idealne, ale efektywne 🙂 miło, że producent nie zignorował tego błędu i możemy wyciągnąć z naszych sprzętów 100% (np grając w nowego Dirt’a). Edytowano 23 grudnia 2021 przez kacper330 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenizeg Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 (edytowany) ja ustawiam na pass through i działa bez niczego Edytowano 24 grudnia 2021 przez kenizeg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasslehoff Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Dnia 24.12.2021 o 11:51, kenizeg napisał: ja ustawiam na pass through i działa bez niczego może masz nowszą rewizje amplitunera. Późniejsze modele już adaptera nie wymagają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 To już było opisane kilka miesięcy temu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts