Bogusław 66 Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Nastał czas świąteczny i w związku z tym żona zapaliła dostana wcześniej przy jakieś okazji dużą świeczkę 4m dale w centralnym miejscu mieszkania stoi profilaktycznie ... czyściciel powietrza Legenda ... jak to leciało? Po kolacji .. kawa, ciasto i zaglądanie do prezentów od Gwiazdora .. jest troche spokojniej ....... i słyszę, że maszyna pracuje na większych obrotach, jako że było troche gotowania, smażenia itp ... to nie ma się czy przejmować, standardowo zawsze pokazuje mi zanieczyszczenie PM2,5 w zakresie 0 - do 6- no .... 8 to już max i silnik w środku jest bezgłośny a teraz słysze jak .... rozpędza sie coraz bardziej ...... wiec sprawdzam w apce w tel. o co chodzi... i tu mnie normalnie zamurowało .. chwile później ... wartości kosmiczne. Kilkukrotnie tez przełączam tyłyby pracy z automat na manual czy tryb nocny by uciszyć silnik. Jest domowa debata przy kawie .. ... popsuło się i tyle, ale syn mówi ze w kuchni świeczka dymi, bo już knot wysoki, więc pada hasło = zgaś, potem się przytnie/skróci ...... a ja dalej sprawdzam odczyt i główkuje co jest grane bo zaczoł spadac .. Od tego momentu już systematycznie powoli spadał wraz z kolejnymi litrami oczyszczonego powietrza. Tu jeszcze dopisze, że już sporo wcześniej wszelkie gotowanie itp. w kuchni było zaprzestane wiec innych przyczyn takiego zachowania oczyszczacza prócz nieszczęsnej świeczki zapalonej do towarzystwa nie widzę. Pozdrawiam .... Wesołych Swiat Wnioski nasuwają się same .... Ta ozdobna i piękna świeczka wydziela tyle pyłu zawieszonego PM2,5 .., którego nie widać, którego nie czuć, z którym nawet nie zdajemy sobie sprawy ... że nas truje i to po cichu i w jak pięknym stylu. Gdyby nie maszyna, ta świeczka paliła by się jeszcze przez kilka długich wieczorów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Bardziej patrzyłbym na to ze to nie wosk/parafina a jakieś świństwo. Swieca pewnikiem made in china... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Ciekawe , a próbowałeś postawić te ustrojstwo przy uchylonych (mikro) drzwiach balkonowych ? Ciekawy jestem co pokażą czujniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 @Bogusław Kożyczkowski , jako alergik też latem korzystam z filtra powietrza (kiedy zaczyna pylić). To urządzenie wariuje nawet jak w pobliżu popsikam się dezodorantem albo ktoś zapali e-papierosa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 Nie dawno poszli wszyscy goście i nie miałem okazji na ponowne eksperymenty, ale jak tylko będzie to możliwe to sprawdzę sprawę ponownie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 25 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2021 46 minut temu, Karaluch napisał: @Bogusław Kożyczkowski , jako alergik też latem korzystam z filtra powietrza (kiedy zaczyna pylić). To urządzenie wariuje nawet jak w pobliżu popsikam się dezodorantem albo ktoś zapali e-papierosa. Nie kłam, Karaluchy nie mają alergii, przetrwają nawet wojnę atomową hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 Bogusławie Ameryki nie odkryłeś Odpal nebulizator z jakąś solą , a będziesz mieć odczyty kosmiczne , i szybciej wtedy otworzyć okno , przewietrzyć niż 2h oczyszczać co przy okazji potrafi na parę tygodni zasyfić filtr węglowy powodując słodki smaczek W internetach są też filmiki jak zmienia się odczyt jak ktoś puści bąka na czujniki ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 26 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2021 te bąki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts