pjasio253 Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Witam Czy ktoś z Was ma doświadczenia z "zaproszeniem" do współpracy końcówek wzmacniacza NAD 356 z jakimś zewnętrznym przedwzmacniaczem? Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem w budżecie ok.1,5 tys.PLN. Z góry dziękuję za wskazówki i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjasio253 Napisano 5 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Jeszcze zapomniałem o jednym rozwiązaniu napisać - posiadam amplituner Onkyo 717, który ma wyjścia pre-out. Teoretycznie więc można byłoby skorzystać z sekcji przedwzmacniacza Onkyo i połączyć go z wejściem Main-IN po wyjęciu zworek, tylko nie jestem pewny, czy mogę regulować wzmocnieniem na wyjściu pre-out, żeby nie uszkodzić końcówek NADa na starcie. Tylko pytanie czy w ogóle jest sens bawić się w takie podpinki, bo nie wydaje mi się, żeby przedwzmacniacz Onkyo mógł być lepszy brzmieniowo niż wbudowany preamp NADa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Z moich doświadczeń podłączanie pre do samej końcówki nie wnosiło, żadne istotnej zmiany, tym bardzie na plus i dlatego pre miałem podłączone do NAD bez rozłączania. Głównie po to by mieć konfortowe sterowanie głośnością i cyfrowe lementy były tam podpiete. (Pro Ject Pre Box S2 Digital). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 (edytowany) Jak masz smykałkę do lutowania to polecam pre lampowe, które polutowałem z gotowych elementów. Dużo pracy nie ma. Koszt preampu płytki PCB to 200-400 zł, selektor wejść 70- 100 zł, potencjometr (drabinka smd) około 60 zł. Trafo Ogonowskiego około 200 zł. Kondensatory około 250 zł. Kabelki, lampy i obudowa wg uznania. Poczytaj o tym projekcie. https://forum.audio.com.pl/topic/84420-budowa-preampu-lampowego-na-wzór-conrad-johnson-pv-12/#comments Edytowano 5 stycznia 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts