Abre Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 Witam, Planuje zakup wzmacniacza z kolumnami. Wybór padł na Denona Pma 560 z kolumnami Tannoy M2. Nigdy w życiu nie miałem wzmacniacza w domu . Zawsze mieliśmy jakąś miniwieże więc może zadam dla was śmieszne pytanie a w google nie mogę znaleźć na to pytanie konkretnej odpowiedzi. To pytanie dotyczące skąd odtwarzać muzykę. Nie chcę podłączać komputera przez DAC do wzmacniacza bo komputer stoi zupełnie w innym pokoju . Doczytałem się w internecie ,że można kupić odtwarzacz sieciowy . Budżet mam mały bo około 600 zł na to więc wybór padł na Yamaha MusicCast WXAD-10 lub Chromecast Audio. Tylko teraz nie wiem czy te urządzenia będą odtwarzać muzykę w taki sposób w jaki ja chce. Otóż mam na komputerze sporo plików z muzyką. Czy da się za pomocą tych dwóch odtwarzaczy sieciowych połączyć za pomocą DLNA wzmacniacz z komputerem ? Chodzi o taki układ , że wzmacniacz byłby podłączony kablem do odtwarzacza sieciowego , z kolei odtwarzacz sieciowy byłby połączony za pomocą Wifi z ruterem internetowym a z kolei ruter internetowy byłby podłączony do komputera za pomocą kabka ethernet . Czy takie coś zadziała ? Jeśli tak to czy będą duże straty w dźwięku ? Mogę jeszcze kupić taką miniwieże jak Yamaha MCR-N670 z kolumnami Indiana Line Tesi 261 ? Tam zawsze można podłączyć pendrivea z muzyką do miniwieży a jest też już zamontowane również w samej miniwieży Wifi więc bez problemu przez DLNA można połączyć miniwieże Yamahy z komputerem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2022 No to szukasz po prostu rozwiązania DLNA. Tak to będzie działać jeśli udostępnisz folder, pliki Chromecast audio w cenie używanego nie bardzo. 400 zł to jest mocno przesadzona cena. Chyba że Chromecast 3 i konwerter HDMI- optyk. Pisał o tym ktoś dzisiaj w innym poście. WXAD 10 to gotowe rozwiązanie w tej cenie. Ciezko dostępne ale spełni rolę. Ewentualnie Malina Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abre Napisano 12 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2022 12 godzin temu, S4Home napisał: No to szukasz po prostu rozwiązania DLNA. Tak to będzie działać jeśli udostępnisz folder, pliki Chromecast audio w cenie używanego nie bardzo. 400 zł to jest mocno przesadzona cena. Chyba że Chromecast 3 i konwerter HDMI- optyk. Pisał o tym ktoś dzisiaj w innym poście. WXAD 10 to gotowe rozwiązanie w tej cenie. Ciezko dostępne ale spełni rolę. Ewentualnie Malina Piotr Co to jest Malina? Rozumiem, że do połączenia Dlna będzie lepsza Yamaha WXAD-10 niż Google chromecast? Bo tka wynika z Twojego posta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2022 WXAD10 to przede wszystkim funkcje sieciowe. Przyzwoity analog i niezbyt wysoka cena. Dlatego też jako streamer jest bardzo ważną pozycją pośród budżetowych rozwiązań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Malina to Rassberi PI. Jak wpiszesz to w googlach to wyskoczy Ci cała encyklopedia na sąsiednim forum. A i tu znajdziesz kilka ciekawych użytecznych informacji. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts