Skocz do zawartości

Czy Chromecast Audio lub MusicCast WXAD-10 będzie odtwarzać muzykę w taki sposób ?

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

Planuje zakup wzmacniacza z kolumnami. Wybór padł na Denona Pma 560 z kolumnami Tannoy M2.  Nigdy w życiu nie miałem wzmacniacza w domu . Zawsze mieliśmy jakąś miniwieże więc może zadam dla was śmieszne pytanie a w google nie mogę znaleźć na to pytanie konkretnej odpowiedzi. 

To pytanie  dotyczące skąd odtwarzać muzykę.  Nie chcę podłączać komputera przez DAC do wzmacniacza bo komputer stoi zupełnie w innym pokoju . Doczytałem się w internecie ,że można kupić odtwarzacz sieciowy . Budżet mam mały bo około  600 zł na to więc wybór padł na   Yamaha MusicCast WXAD-10  lub  Chromecast Audio. Tylko teraz nie wiem czy te urządzenia będą odtwarzać muzykę w taki sposób w jaki ja chce.

Otóż mam na komputerze sporo plików z muzyką. Czy da się za pomocą tych dwóch  odtwarzaczy sieciowych połączyć za pomocą DLNA wzmacniacz z komputerem ? Chodzi o taki układ , że wzmacniacz byłby podłączony kablem do odtwarzacza sieciowego , z kolei odtwarzacz sieciowy byłby połączony za pomocą Wifi z ruterem internetowym a z kolei ruter internetowy byłby podłączony do komputera za pomocą kabka ethernet . 

Czy takie coś zadziała ? Jeśli tak to czy będą duże straty w dźwięku ? Mogę jeszcze kupić  taką miniwieże jak Yamaha MCR-N670 z kolumnami Indiana Line Tesi 261 ? Tam zawsze można podłączyć pendrivea z muzyką do miniwieży a jest też już zamontowane również w samej miniwieży Wifi więc bez problemu przez DLNA można połączyć miniwieże Yamahy z komputerem. 

Napisano

No to szukasz po prostu rozwiązania DLNA.

Tak to będzie działać jeśli udostępnisz folder, pliki

Chromecast audio w cenie używanego nie bardzo. 400 zł to jest mocno przesadzona cena.

Chyba że Chromecast 3 i konwerter HDMI- optyk. Pisał o tym ktoś dzisiaj w innym poście.

WXAD 10 to gotowe rozwiązanie w tej cenie. Ciezko dostępne ale spełni rolę.

Ewentualnie Malina

Piotr

Napisano
12 godzin temu, S4Home napisał:

No to szukasz po prostu rozwiązania DLNA.

Tak to będzie działać jeśli udostępnisz folder, pliki

Chromecast audio w cenie używanego nie bardzo. 400 zł to jest mocno przesadzona cena.

Chyba że Chromecast 3 i konwerter HDMI- optyk. Pisał o tym ktoś dzisiaj w innym poście.

WXAD 10 to gotowe rozwiązanie w tej cenie. Ciezko dostępne ale spełni rolę.

Ewentualnie Malina

Piotr

Co to jest Malina? Rozumiem, że do połączenia Dlna będzie lepsza Yamaha WXAD-10 niż Google chromecast? Bo tka wynika z Twojego posta?