Skocz do zawartości

Kolumny podstawkowe pomiędzy TV (podpięty jako wyświetlacz PC) do pokoju 10m2

Bachnaify

Recommended Posts

Na wstępie przepraszam, bo założyłem już podobny temat ale chyba w złym dziale. Szukam kolumn podstawkowych, które ustawiłbym pomiędzy ekranem TV (zamierzam grać na PC i mieć podłączone kolumny do RCA wzmacniacza lampowego Feliks Audio Echo). Kolumny będą też służyły do odtwarzania teledysków na YT.

Całkowity budżet to ok. 8000 zł.

Swoje zainteresowanie póki co skłoniłem pomiędzy:

Aktywnymi kolumnami Edifier S3000 PRO
Aktywnymi Edifier Airpulse 300
KEF LSX
ATC SCM7 v3
QUADRAL ARGENTUM 530
TRIANGLE LN01A
DALI Oberon 1
YB-Audio Bise
Chario Delphinus MK II

Oczywiście do tych pasywnych potrzebowałbym jakiś fajny wzmacniacz.

Bardzo też proszę o odpowiedź czy aktywne głośniki EDIFER typu S3000 PRO lub Airpulse 300 grałyby lepiej lub na poziomie kolumn pasywnych w podobnej lub niższej cenie ?

Pozdrawiam i proszę o pomoc i wskazówki :)

Może Kef LS50 Meta + mini wzmacniacz z USB Audio. Mam LSy na biurku w 10m2 i jestem bardzo zadowolony. Podobna cenowo opcja to zamiast Kefów Dali Menuet, Bowers 707 lub Sf Lumina I. Taniej. Dali Opticon 1 mk2, Usher S520, Bowers 607, Dynaudio Emit10. 

Najważniejsze jednak, żeby prawidłowo ustawić głośniki. Muszą być na wysokości uszu. I żeby nie stały na odbijającym dźwięk blacie. Inaczej zniweczysz ich zalety (niezależnie, co kupisz). 

Na aktywnych się nie znam, ale to może być też dobra opcja. Chyba najlepiej żeby miały wejścia cyfrowe. Najbezpieczniej będzie szukać takich firm z dorobkiem, np. Kefa.