Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień Dobry :)

Od razu zaznaczam, iż jestem totalny żółtodziobek stąd moje pytanie.  Informacje na stronach są dla mnie jasne dlatego postanowiłam Was poprosić o informację. 

Posiadam od jakiegoś czasu Yamaha MCR-N670D (dokładniej: CD-NT670, CD-NT670D, wzmacniacz zintegrowany - A-670, A-U670) Było to zakupione w zestawie, w II połowie 2021.

Nie ja wybierałam, wiec darujcie mi "bęcki" za sprzęt. ;) 

Ogólnie jak na potrzeby domowe gra dobrze. Niestety od jakiegoś czasu jestem ponowie, użytkownikiem NETFIX i przy każdorazowym włączeniu filmy dźwięk jest nie do zniesienia i trzeba przestawiać z polski 5.1 na polski. Niby nic ale ja się ma maraton oglądania serialu to denerwuje (bardzo delikatnie mówiąc). 

Pytanie: 

Co dokupić, w miarę normalnej cenie, aby tego szumu/pisku uniknąć? Czyli jak rozumiem, stworzyć system do dźwięku 5.1. 

Podłączenie kabelków ogarnę ;) 

Z góry dziękuje za informację zwrotną :) 

Napisano
Dnia 19.01.2022 o 08:11, S4Home napisał:

Na bazie tej Yamahy nie zrobisz kina.

A piski to kwestia dekodera.

Możesz na stałe ustawić wyjscie z TV na stereo zapewne.

Piotr

Dziękuję

niestety nie widzę takiej możliwości w moim TV - Sony... :/ 

nie zależy mi na typowym kinie domowym ale aby ten dźwięk zniknął. 

Napisano
3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Po optyku powinien wyjść dźwięk stereo. Yamaha bez większych problemów powinna odebrać ten sygnał. DAC w modelu 670D jest przyzwoity, więc poprawa z TV będzie duża.

Tak potwierdzam, przy standardowym korzystaniu z TV, dźwięk jest o wiele lepszy niż bez Yamahy, problem pojawia się tylko przy Netflix, gdzie nie mogę zmienic na stałe ustawienia z 5.1 na powiedzmy zwykły polski... :/