mateolo2 Napisano 25 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 (edytowany) Hej, zauważyłem, ze gniazdo w moim cambridge audio strasznie trzeszczy i skrzypi przy wkładaniu RCA. Dokręciłem śrubę - nic. po zdjęciu obudowy widać, ze przy wkładaniu kabla lekko lata sama kość gniazda na płycie? Czy w takim razie mogło się ono pod spodem odlutowac? Filmik poniżej. Oczywiście wszystko działa, ale boje się, żeby noe zrobiło żadnego zwarcia itd IMG_3092.MOV Edytowano 25 stycznia 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 10 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 Nikt nic nie podpowie w tym temacie? Dzisiaj znowu przepinalem i straszna nerwice to we mnie uruchamia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 Na trzeszczenie nic nie poradzę , ale np. jak mnie wpieniała ciągle wypadająca blaszka masy w gnieździe RCA końcówki mocy to wylutowałem te gniazda . Też taki padziew wlutowywany w płytkę i założyłem normalne przykręcane do obudowy i spokój. Radykalne , ale działa. Na zdjęciu już po wymianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 10 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 28 minut temu, tomek4446 napisał: Na trzeszczenie nic nie poradzę , ale np. jak mnie wpieniała ciągle wypadająca blaszka masy w gnieździe RCA końcówki mocy to wylutowałem te gniazda . Też taki padziew wlutowywany w płytkę i założyłem normalne przykręcane do obudowy i spokój. Radykalne , ale działa. Na zdjęciu już po wymianie. Piękna robota. Mi to trzeszczenie nie przeszkadza ale jak zobaczyłem od środka ze ten moduł się lekko rusza to boje się ze to się mogło na dole odlutowac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 2 minuty temu, mateolo2 napisał: to boje się ze to się mogło na dole odlutowac. Nie powinno , przeważnie piny są wlutowywane w płytkę , nawet jak się rusza to styk jest. Piny są sporo oddalone od siebie. Jak nie będzie styku to usłyszysz , a raczej niczego nie usłyszysz 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 10 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 Przed chwilą, tomek4446 napisał: Nie powinno , przeważnie piny są wlutowywane w płytkę , nawet jak się rusza to styk jest. Piny są sporo oddalone od siebie. Jak nie będzie styku to usłyszysz , a raczej niczego nie usłyszysz Ok ale nic nie popali? Zwarcie itd? Jakby puściło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 pewności nie ma żadnej , ale na moje skromne doświadczenie nie popali. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Dnia 10.04.2022 o 22:12, mateolo2 napisał: Ok ale nic nie popali? Zwarcie itd? Jakby puściło? Sprzęt na gwarancji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 15 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 19 minut temu, 1Ender napisał: Sprzęt na gwarancji? Nieeee, z 15 lat ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 (edytowany) To wylutuj gniazda z płytki i zamontuj gniazda na obudowie. Kabelki przylutuj od płytki PCB bezpośrednio do gniazd RCA. Jak nie masz wprawy w wylutowywaniu, to zleć to komuś, kto ma pojęcie. Przy wylutowywaniu można uszkodzić pady lutownicze jak się nieumiejętnie wylutowuje. Lub popalić ścieżki. Pozdrawiam Edytowano 16 kwietnia 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 7 godzin temu, 1Ender napisał: To wylutuj gniazda z płytki i zamontuj gniazda na obudowie. Kabelki przylutuj od płytki PCB bezpośrednio do gniazd RCA. Jak nie masz wprawy w wylutowywaniu, to zleć to komuś, kto ma pojęcie. Przy wylutowywaniu można uszkodzić pady lutownicze jak się nieumiejętnie wylutowuje. Lub popalić ścieżki. Pozdrawiam Dzieki! A Jak myslisz, jakie to są koszta zlecając komuś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2022 Musisz popytać w serwisach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts