Pilislaw1978 Napisano 30 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 Witam proszę o rady takie jest pomieszczenie sorki za projekt ,i jakby coś było nie jasne to dac znać . Waszym zdaniem i użytkowników Atmosa które rozmieszczenie będzie lepsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 30 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 @Pilislaw1978 jak dla mnie twój pokój jest za mały na system 7.x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 30 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 30 minut temu, lolekdrugi napisał: @Pilislaw1978 jak dla mnie twój pokój jest za mały na system 7.x Ale 7.1.2. Jest lepsze czy 5.1.4 na suficie 4 mogą się zlewać Zrezygnowałem z nadstaweknna fronty(narazie bo mi tu odradzali wiec pytam które lepsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 30 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 @Pilislaw1978 odpal sobie tę stronkę: https://www.audioadvice.com/home-theater-design/ i ułóż kolumny, wtedy zobaczysz jak się będzie dźwięk nachodził itp itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 30 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 19 minut temu, lolekdrugi napisał: @Pilislaw1978 odpal sobie tę stronkę: https://www.audioadvice.com/home-theater-design/ i ułóż kolumny, wtedy zobaczysz jak się będzie dźwięk nachodził itp itd. Czyli testować No można na rzepy kolumny małe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 30 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 @Pilislaw1978 jak chcesz to możesz sobie zrobić system 7.2.4, nikt nie broni przecież. Tylko amplituner trochę drogi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 30 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 Będę miał 9.1 kanałowy wiec 7.1.4 nie bo dobrze rozumiem ze 7.1.2 to dwa w suficie i po bokach dwa ,za mało miejsca żeby były 4w suficie , mam takie małe kolumny od starego kina Sony i je będę na rzepy przyczepiał i słuchał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 30 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 14 minut temu, Pilislaw1978 napisał: Będę miał 9.1 kanałowy wiec 7.1.4 nie bo dobrze rozumiem ze 7.1.2 to dwa w suficie i po bokach dwa ,za mało miejsca żeby były 4w suficie , 9.1 to zrobisz albo 7.1.2 albo 5.1.4 w sumie to ta jedynka w środku to może być cokolwiek bo to subwoofer a tego da się rozdzielić. 15 minut temu, Pilislaw1978 napisał: mam takie małe kolumny od starego kina Sony i je będę na rzepy przyczepiał i słuchał nie wiem czy bym chciał zaryzykować kolumny wieszane pod sufitem na rzepach. Nie chciałbym tym oberwać przy okazji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 30 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 41 minut temu, lolekdrugi napisał: 9.1 to zrobisz albo 7.1.2 albo 5.1.4 w sumie to ta jedynka w środku to może być cokolwiek bo to subwoofer a tego da się rozdzielić. nie wiem czy bym chciał zaryzykować kolumny wieszane pod sufitem na rzepach. Nie chciałbym tym oberwać przy okazji. Do testów te taśmy są naprawdę mocne napisane do 7 kg a one maja max 1.5 to te 3M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 30 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 @Pilislaw1978 rób jak chcesz, ja tylko ostrzegam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2022 Najtaniej system 11-kanałowy postawić na Denon serii 3. Ma 9 końcówek mocy, ale dekoduje 11. Do tego wystarczy dokupić sterofoniczną końcówkę mocy albo wzmacniacz i będzie śmigać. Zmieściłem u siebie 7.2.4 bez problemu w pokoju niewiele większym bo 4,1m szeroki x 4,5m długi, ale głośniki mam w instalacyjne ścianach. W tym Twoim rysunku trochę brakuje chyba realnej skali. Mam u siebie ekran około 3 metry od sofy, a tylne głośniki atmos sufitowe wychodzą mi na spojeniu tylej ściany i sufitu. Najtaniej system 11-kanałowy postawić na Denon serii 3. Ma 9 końcówek mocy, ale dekoduje 11. Do tego wystarczy dokupić sterofoniczną końcówkę mocy albo wzmacniacz i będzie śmigać. Zmieściłem u siebie 7.2.4 bez problemu w pokoju niewiele większym bo 4,1m szeroki x 4,5m długi, ale głośniki mam w instalacyjne ścianach. W tym Twoim rysunku trochę brakuje chyba realnej skali. Mam u siebie ekran około 3 metry od sofy, a tylne głośniki atmos sufitowe wychodzą mi na spojeniu tylej ściany i sufitu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts