Pilislaw1978 Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Witam posiadam cały zestaw Denon AVC 3700h -Monitor Audio Bronze 500/C150/FX tył /AMS front Dolby -One maja oznaczenia 8ohm Czy w systemie 7.1.2 mogę podpiąć surround (L/R boczne ) tymczasowo 3 Ohm zostały mi od starego kina Sony i narazie nie ma funduszy na nowe Ampli i tak chce zmienić na 6 Ohm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Ustaw amplituner na 4 Ohm. Jak będzie się mocno grzać i się wyłączać to odłącz te głośniki. Denon AVC 3700h ma w opcjach zmianę tego parametru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 7 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 2 minuty temu, Butler napisał: Ustaw amplituner na 4 Ohm. Jak będzie się mocno grzać i się wyłączać to odłącz te głośniki. Denon AVC 3700h ma w opcjach zmianę tego parametru. Oki myślałem że prędzej glosniki dostaną po tyłku niż ampli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 7 lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 lutego 2022 Głośnikom nic nie będzie, o ile nie przesadzisz z volume. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 lutego 2022 Ja bym uważał. Bo amplitunerowi nic nie będzie przy jednym, drugim, trzecim odsluchu. Ale on będzie sie zaczynał mocno nagrzewać. Pytanie czy warto go tak nadwyrężać takimi kolumienkami? Skoro one mają z tyłu informację o 3 omach to znaczy że pewnie schodzą ponizej 2. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 13 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2022 Dnia 8.02.2022 o 07:45, S4Home napisał: Ja bym uważał. Bo amplitunerowi nic nie będzie przy jednym, drugim, trzecim odsluchu. Ale on będzie sie zaczynał mocno nagrzewać. Pytanie czy warto go tak nadwyrężać takimi kolumienkami? Skoro one mają z tyłu informację o 3 omach to znaczy że pewnie schodzą ponizej 2. Piotr Oki dziekuje narazie je odłączenie i będą puste kable z izolacja maja niedługo dojść cantony plus-4-8 ohm mogą być ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lutego 2022 Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 Tak, takie są ok. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 14 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2022 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: Tak, takie są ok. Piotr Dzieks,a jak najlepiej Fronty ustawić jak mam suba Duże /Małe ? Edytowano 14 lutego 2022 przez Pilislaw1978 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Zalezy od amplitunera ale w większości na małe. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 1 godzinę temu, S4Home napisał: Zalezy od amplitunera ale w większości na małe. Piotr Ampli denon AVC x3700 h Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Male i odetnij na 80 Hz , a sub na 120 Hz Male i odetnij na 80 Hz , a sub na 120 Hz Może chcesz moje małe 8 Ohm Tannoy Hts 101 XP z uchwytami do montażu na ścianie lub suficie ? Zapraszam na pw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 15 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 33 minuty temu, maciek72 napisał: Male i odetnij na 80 Hz , a sub na 120 Hz Male i odetnij na 80 Hz , a sub na 120 Hz Może chcesz moje małe 8 Ohm Tannoy Hts 101 XP z uchwytami do montażu na ścianie lub suficie ? Zapraszam na pw Dziekuje zakupiłem już cantony plus 4-8 Ohm soki tak zrobię suba mam na lfe main coś tam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts