piotrekdriver Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Witam, Panowie szybkie pytanie. Mam zestaw Denon Avr S 650h + canton movie 95 (5.1) + Tv Sony Xr65x90 W ustawieniach dźwięku mam do wyboru, format dolby digital lub dolby digital plus, i tu pytanko, który wybrać? Podobno plus jest tylko do 7.1, chciałbym potwierdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 19 lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 lutego 2022 Zapewne chodzi i wybranie dźwięku w TV. DD może obsłużyć dźwięk max 5.1 kanałów . Natomiast DD+ (inna nazwa E-AC3) faktycznie może obsłużyć 7.1( a nawet chyba więcej) a ponadto Dolby Atmos (oparte na DD+). Ale zależy jeszcze jak będzie podłączony TV. Jeśli przez kabel optyczny to co możesz uzyskać najwyżej to DD (optyk nie obsługuje E-AC3), natomiast jeśli przez HDMI to wtedy ARC ( TV->Amplituner : ARC->ARC, eARC->ARC, ARC->eARC) obsługuje DD+, natomiast eARC ( eRAC->eARC) jeszcze dodatkowo gęste formaty dźwięku (Dolby TrueHD, DTS HD). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekdriver Napisano 20 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 Mam podłaczony amplituner do TV kablem hdmi, zlacza oba EARC, czyli w takim razie moge przy 5.1 wlaczyc dd+ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 (edytowany) Nie doczytalem, wiec wpis usunełem . Edytowano 20 lutego 2022 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W-3 Napisano 20 lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 lutego 2022 15 godzin temu, piotrekdriver napisał: Mam podłaczony amplituner do TV kablem hdmi, zlacza oba EARC, czyli w takim razie moge przy 5.1 wlaczyc dd+ Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts