Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wstawiłem nowy temat aby pokazać kolumny zrobione w suficie . Utworzyłem nowy temat dla tych którzy w przyszłości planują zamontować w swoim KD tak aby szybciej znaleźli informacji ( miałem problemy ze znalezieniem ale dzięki Waszej pomocy udało mi się ) . Nie było łatwo bo kable zostały wpuszczone w ścianę i w sufit filigranowy. Efekt jest po prostu wow. Wcześniej słuchałem typowo w stereo ale gdy teraz słucham poważnej muzyki w szczególności to az miło słuchać w multistereo dźwięku który że wszystkich stron przechodzi do słuchacza. Poniżej przesyłam fotki moich prac. Mam nadzieję że pomoga one innym niezdecydowanym słuchaczom . 

2 x kabel ( 1.5 mam) wpuszczone w peszel 

Magnesy neodymowe średnica 30 mm grubość 3mm cena za sztukę 10 zł 

IMG_20220313_183418.jpg

IMG_20220313_183327.jpg

IMG_20220313_183311.jpg

IMG_20220312_214324.jpg

IMG_20220312_214318.jpg

IMG_20220312_202751.jpg

IMG_20220312_201041.jpg

IMG_20220305_170354.jpg

Napisano

Trzymają się .ale nap początku zamówiłem mniejsze magnesy i musiałem wymienić bo za słabo trzymały . Teraz jest ok . Choć żona czasem patrzy do góry bo się boi że mogą spaść :o

Napisano

no z rzepami to bym się bał bardziej . Klej się odklei albo zwiększy się wilgotność powietrza i nie wiadomo co potem może się stać. Ale masz bardzo dobry pomysł Butler. Wziąłem na zapas jeszcze jeden. Magnes , spróbuję go włożyć właśnie pod głośnik między ta blaszkę wtedy przyczepność jeszcze bardziej się zwiększy . Z tymi magnesami to był najlepszy pomysł jaki mogłem sobie wymarzyć .przerwa między ścianą a głośnikiem jest tak minimalna że gdyby nie bylo widać tych magnesów to pewnie goście stwierdziliby że do sufitu je bezpośrednio wkręciłem . Dziś obejrzalem najnowszego Matrixa . Efekty są naprawdę niezle. Ustawiłem na format dts - x w Arcam . Dolby Atmos wydaje mi się że jest słabsze. Nie powiem że jest zle ale na DTS -x  kolumny sufitowe częściej je słychać