Dawfil Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Wstawiłem nowy temat aby pokazać kolumny zrobione w suficie . Utworzyłem nowy temat dla tych którzy w przyszłości planują zamontować w swoim KD tak aby szybciej znaleźli informacji ( miałem problemy ze znalezieniem ale dzięki Waszej pomocy udało mi się ) . Nie było łatwo bo kable zostały wpuszczone w ścianę i w sufit filigranowy. Efekt jest po prostu wow. Wcześniej słuchałem typowo w stereo ale gdy teraz słucham poważnej muzyki w szczególności to az miło słuchać w multistereo dźwięku który że wszystkich stron przechodzi do słuchacza. Poniżej przesyłam fotki moich prac. Mam nadzieję że pomoga one innym niezdecydowanym słuchaczom . 2 x kabel ( 1.5 mam) wpuszczone w peszel Magnesy neodymowe średnica 30 mm grubość 3mm cena za sztukę 10 zł 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 I super. I jak te neodymy Ci trzymają? Nie ma szans by coś spadło nie? Widziałem patent na rzep montażowy, też zdaje egzamin jak ktoś nie ma podwieszanego sufitu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 14 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Trzymają się .ale nap początku zamówiłem mniejsze magnesy i musiałem wymienić bo za słabo trzymały . Teraz jest ok . Choć żona czasem patrzy do góry bo się boi że mogą spaść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 (edytowany) Zawsze możesz zwiększyć siłę chwytu przez włożenie za blaszkę chwytu głośnika (z drugiej strony) kolejnych magnesów. Edytowano 14 marca 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 możecie polecić rzepy, bo te które mam trzymały mi listwy antyprzecięciowe do szafki rtv, niby super mocne a dostały teraz trochę słońca i listwy z rzepami odpadły... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Bardzo dobry patent:) Ale te tyły Panie to za wysoko.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 14 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2022 no z rzepami to bym się bał bardziej . Klej się odklei albo zwiększy się wilgotność powietrza i nie wiadomo co potem może się stać. Ale masz bardzo dobry pomysł Butler. Wziąłem na zapas jeszcze jeden. Magnes , spróbuję go włożyć właśnie pod głośnik między ta blaszkę wtedy przyczepność jeszcze bardziej się zwiększy . Z tymi magnesami to był najlepszy pomysł jaki mogłem sobie wymarzyć .przerwa między ścianą a głośnikiem jest tak minimalna że gdyby nie bylo widać tych magnesów to pewnie goście stwierdziliby że do sufitu je bezpośrednio wkręciłem . Dziś obejrzalem najnowszego Matrixa . Efekty są naprawdę niezle. Ustawiłem na format dts - x w Arcam . Dolby Atmos wydaje mi się że jest słabsze. Nie powiem że jest zle ale na DTS -x kolumny sufitowe częściej je słychać 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts