Melo-man Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Szukam w mojej kolekcji płyt pewnej adnotacji dla szanownego kolegi @Dzik i pomyślałem, żeby założyć wątek o niestandardowych opisach, jakie czasami producent, wykonawca czy wydawca umieszczają na płytach. Przypomniało mi się póki co, że na dwóch płytach mam wpis, że przy produkcji użyto głośników B&W, na innej z kolei że okablowania MiT. Na pierwszym wydaniu "Disintegration" (Electra) jest adnotacja, żeby słuchać jej głośno, ale znowu na koncertowej płyci8e Bauhaus "Press eject..." podpowiadają, aby słuchać bardzo głośno. Znacie jakieś godne przedstawienia inne adnotacje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Najciekawsze na albumach są przeważnie różne żarty i historyjki zespołu o okolicznościach powstawania albumu. Na VOL 4 Black Sabbath jest dopisek, że dziękują firmie Coke, co można źle zrozumieć, bo chodzi o dzisiejszą Coca Colę. Chyba... W każdym razie, nie widzę w tym temacie potencjału do ciekawej dyskusji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts