Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry wszystkim, jakie słuchawki douszne do 350zł, czy w tej cenie jest coś z dobrym ANC? Przeznaczenie głównie do słuchania podcastów i rozmów telefonicznych, używane podczas biegania.

Fajnie jakby było ANC, ale jeżeli ma być słabe to nie chce wcale i wtedy kupię coś za ok 100zł, wtedy może np. Edifier X6.

Miałem słuchawki Sony WF-1000XM3, ale oddałem je bo wypadały mi z uszu i jakość rozmów nie była zadowalająca. Dlatego teraz szukam czegoś dousznego z nadzieją, że będą dobrze trzymały się ucha.

Proszę o porady

Napisano

Słuchawki douszne z zasady niezbyt dobrze izolują od otoczenia i nie oczekiwał bym aby wyposażone w anc działało w nich dobrze. Do gadania przez telefon najlepiej sprawdzają się zestawy słuchawkowe z mikrofonem na wysięgniku i raczej trudno w czymś takim biegać :) . Pozostaje kupić słuchawki douszne sportowe z mikrofonem na kablu i gdy chcemy pogadać przysuwać go bliżej ust.

Napisano

chciałbym uniknąć kabelków, bo gram też w kosza i na pewno będę o nie haczył :) z tego co mi napisałeś, wynika że nie ma co się kopać z koniem i pozostaje opcja z jakimiś budżetowymi słuchawkami bo moje wymagania są raczej nie do spełnienia, dobrze wnioskuję? :) 

Napisano

To jeszcze dopytam na koniec, czy istnieje pojęcie "dokanałowych sportowych słuchawek" ? :) czy zawsze będą wypadać i raczej nie są przeznaczone dla sportowców? Zakładam, że są jakieś wyjątki ale nie ma na to zasady i trzeba by każde testować na swoim uchu?

Naciąłem się przy tych Sony i zastanawiam się czy dalej szukać czegoś dokanałowego czy raczej trzeba postawić na inną budowę słuchawek.

Napisano

To przykład słuchawek sportowych dousznych bt:

https://allegro.pl/oferta/sluchawki-sportowe-philips-runfree-bluetooth-g1-g2-12066664613

U mnie dobrze sprawdzają się słuchawki tego typu dokanałowe tws:

https://kropka.audio/test/sluchawki/creative-outlier-air-sports-v2-recenzja/

w nowszej wersji V3 jest ANC, ale i bez niego mocno odcinają od otoczenia i wyposażono je w funkcje ładowania etui bezprzewodowego. Zrezygnowano z obsługi aptX oraz zmieniono przetworniki. 

W wersji V1 jakość rozmów była tragiczna. W późniejszych to poprawiono ale jak już pisałem słuchawki z mikrofonem w uchu zawsze będą zbierały sporo dźwięków z otoczenia.