Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

To model który jest obecnie na przecenie.

Faktycznie konstrukcja zrobiona przez Andrew Jones. Facet odpowiadał za konstrukcję wcześniejszych kolumn KEF. Chciał zrobić coś podobnego z ELACiem .

Kolumny wąskie o dośc dobrej solidnej podstawie basowej. Do tego ładny środek pasma i dokładna góra. Nie jest to jednak brzmienie ani KEFa ani ELACa na JET. W początkowej cenie kolumny średnio się sprzedawały. Moim zdaniem obecna cena jest bardzo adekwatna do tych kolumn.

Jeśli nie szukasz kolumn o efekciarskim brzmieniu, o imprezowym stylu tylko raczej kolumn do słuchania do cieszenia się muzyką to jest to naprawdę dobra opcja.

Mają także wymagania względem wzmacniacza.

Piotr

Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

To model który jest obecnie na przecenie.

Faktycznie konstrukcja zrobiona przez Andrew Jones. Facet odpowiadał za konstrukcję wcześniejszych kolumn KEF. Chciał zrobić coś podobnego z ELACiem .

Kolumny wąskie o dośc dobrej solidnej podstawie basowej. Do tego ładny środek pasma i dokładna góra. Nie jest to jednak brzmienie ani KEFa ani ELACa na JET. W początkowej cenie kolumny średnio się sprzedawały. Moim zdaniem obecna cena jest bardzo adekwatna do tych kolumn.

Jeśli nie szukasz kolumn o efekciarskim brzmieniu, o imprezowym stylu tylko raczej kolumn do słuchania do cieszenia się muzyką to jest to naprawdę dobra opcja.

Mają także wymagania względem wzmacniacza.

Piotr

Właśnie się zastanawiam bo byly na Amazon w cenie 1370 za kolumnę . Grają jasniej niz kef q350  ?  

Napisano
2 godziny temu, Tomasz S. napisał:

Mam podstawkową wersję i jest super. Widziałem podłogowe w tej cenie ale szybko zostały wykupione. Cena już znowu 1850 za sztukę ( co i tak jest bardzo dobrą ceną za ten model )

No to opłacam zamówienie . No elaci debut i dbr podstawkowe mi nie podchodzą

Napisano
15 minut temu, Tomasz S. napisał:

Jak masz je za 1370 za sztukę to bierz bo to okazja. To Amazon więc jak coś będzie nie tak to zwrócisz w ciągu miesiąca.

Tak brałem za tyle , dzis opłaciłem . 

Napisano
Dnia 13.05.2022 o 11:08, robotnik napisał:

Właśnie się zastanawiam bo byly na Amazon w cenie 1370 za kolumnę . Grają jasniej niz kef q350  ?  

No to jest to bardzo dobra cena. Zdecydowanie bierz.

Tak grają nieco jaśniej od Q350

Dnia 13.05.2022 o 14:27, robotnik napisał:

No elaci debut i dbr podstawkowe mi nie podchodzą

To zupełnie coś innego

14 godzin temu, robotnik napisał:

Pytanie ile mocy potrzeba zeby napedzic te kolumny ? widze ze slabo z skutecznoscia jest . Wlasciwie dlaczegot akie klipsche potrafi a miec po 96 a tu ledwo 86 ? od czego to zalezy w kolumnach ?>

Od konstrukcji.

A jaki masz wzmacniacz? Bo może on mieć suche Waty 50W na kanał w klasie D i będzie mało. A może to byc 50W w klasie A i zagra super :)

Piotr

Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

No to jest to bardzo dobra cena. Zdecydowanie bierz.

Tak grają nieco jaśniej od Q350

To zupełnie coś innego

Od konstrukcji.

A jaki masz wzmacniacz? Bo może on mieć suche Waty 50W na kanał w klasie D i będzie mało. A może to byc 50W w klasie A i zagra super :)

Piotr

Jeżeli to coś innego to przetestuję . Oglądając recenzje wygląda ze grają bardzo czysto . Aiyima d03 - realnie jakos 55-60w  na kanał , w specyfikacji 150 :)

Napisano
Dnia 17.05.2022 o 07:56, S4Home napisał:

Ja bym je jednak podłączał do starszych wzmacniaczy pracujących w klasie AB. Ale spróbuj. No ofertę masz więcej niż dobrą.

Piotr

Pierwsze wrażenia . Krystalicznie dialogi , całkiem fajny bas , podoba mi się dźwięk bardziej niż kef , ale potrzeba trochę wygrzać , i wtedy finalna ocena

Napisano
8 godzin temu, S4Home napisał:

Te krystaliczne dialogi to chyba właśnie zasługa aiyima. Wygrzej je to nieco zmiękczą się. 

Piotr

Raczej dziwk wokali dialogów to kolumny , pod aiyima podlaczone kefy tego nie miały a za to supreme 202 tez czuste dialogi . W kefach musiałem z basem schodzić . Ogólnie bardzo fajnie grają , Sub donkuzyki zbedny .  Ale jakiegoś efektu wow na pewno nie ma w stosunku do kef czy klipsch