robotnik Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 (edytowany) Jakies opinie o tych kolumnach - ciezko sie czegos doszukac . Moze ktos ma i podzieli sie wrazeniami Edytowano 12 maja 2022 przez robotnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 To model który jest obecnie na przecenie. Faktycznie konstrukcja zrobiona przez Andrew Jones. Facet odpowiadał za konstrukcję wcześniejszych kolumn KEF. Chciał zrobić coś podobnego z ELACiem . Kolumny wąskie o dośc dobrej solidnej podstawie basowej. Do tego ładny środek pasma i dokładna góra. Nie jest to jednak brzmienie ani KEFa ani ELACa na JET. W początkowej cenie kolumny średnio się sprzedawały. Moim zdaniem obecna cena jest bardzo adekwatna do tych kolumn. Jeśli nie szukasz kolumn o efekciarskim brzmieniu, o imprezowym stylu tylko raczej kolumn do słuchania do cieszenia się muzyką to jest to naprawdę dobra opcja. Mają także wymagania względem wzmacniacza. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 13 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2022 3 godziny temu, S4Home napisał: To model który jest obecnie na przecenie. Faktycznie konstrukcja zrobiona przez Andrew Jones. Facet odpowiadał za konstrukcję wcześniejszych kolumn KEF. Chciał zrobić coś podobnego z ELACiem . Kolumny wąskie o dośc dobrej solidnej podstawie basowej. Do tego ładny środek pasma i dokładna góra. Nie jest to jednak brzmienie ani KEFa ani ELACa na JET. W początkowej cenie kolumny średnio się sprzedawały. Moim zdaniem obecna cena jest bardzo adekwatna do tych kolumn. Jeśli nie szukasz kolumn o efekciarskim brzmieniu, o imprezowym stylu tylko raczej kolumn do słuchania do cieszenia się muzyką to jest to naprawdę dobra opcja. Mają także wymagania względem wzmacniacza. Piotr Właśnie się zastanawiam bo byly na Amazon w cenie 1370 za kolumnę . Grają jasniej niz kef q350 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 Mam podstawkową wersję i jest super. Widziałem podłogowe w tej cenie ale szybko zostały wykupione. Cena już znowu 1850 za sztukę ( co i tak jest bardzo dobrą ceną za ten model ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 13 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2022 2 godziny temu, Tomasz S. napisał: Mam podstawkową wersję i jest super. Widziałem podłogowe w tej cenie ale szybko zostały wykupione. Cena już znowu 1850 za sztukę ( co i tak jest bardzo dobrą ceną za ten model ) No to opłacam zamówienie . No elaci debut i dbr podstawkowe mi nie podchodzą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 Jak masz je za 1370 za sztukę to bierz bo to okazja. To Amazon więc jak coś będzie nie tak to zwrócisz w ciągu miesiąca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 13 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2022 15 minut temu, Tomasz S. napisał: Jak masz je za 1370 za sztukę to bierz bo to okazja. To Amazon więc jak coś będzie nie tak to zwrócisz w ciągu miesiąca. Tak brałem za tyle , dzis opłaciłem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Głośniki, które przy cenie wyprzedażowej są bardzo atrakcyjne. Brzmią lepiej od chociażby Debut Reference F5. Mamy jeszcze końcówki tego modelu, możesz się z nami umówić i posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 15 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2022 Pytanie ile mocy potrzeba zeby napedzic te kolumny ? widze ze slabo z skutecznoscia jest . Wlasciwie dlaczegot akie klipsche potrafi a miec po 96 a tu ledwo 86 ? od czego to zalezy w kolumnach ?> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 maja 2022 Udostępnij Napisano 16 maja 2022 Dnia 13.05.2022 o 11:08, robotnik napisał: Właśnie się zastanawiam bo byly na Amazon w cenie 1370 za kolumnę . Grają jasniej niz kef q350 ? No to jest to bardzo dobra cena. Zdecydowanie bierz. Tak grają nieco jaśniej od Q350 Dnia 13.05.2022 o 14:27, robotnik napisał: No elaci debut i dbr podstawkowe mi nie podchodzą To zupełnie coś innego 14 godzin temu, robotnik napisał: Pytanie ile mocy potrzeba zeby napedzic te kolumny ? widze ze slabo z skutecznoscia jest . Wlasciwie dlaczegot akie klipsche potrafi a miec po 96 a tu ledwo 86 ? od czego to zalezy w kolumnach ?> Od konstrukcji. A jaki masz wzmacniacz? Bo może on mieć suche Waty 50W na kanał w klasie D i będzie mało. A może to byc 50W w klasie A i zagra super Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 16 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2022 2 godziny temu, S4Home napisał: No to jest to bardzo dobra cena. Zdecydowanie bierz. Tak grają nieco jaśniej od Q350 To zupełnie coś innego Od konstrukcji. A jaki masz wzmacniacz? Bo może on mieć suche Waty 50W na kanał w klasie D i będzie mało. A może to byc 50W w klasie A i zagra super Piotr Jeżeli to coś innego to przetestuję . Oglądając recenzje wygląda ze grają bardzo czysto . Aiyima d03 - realnie jakos 55-60w na kanał , w specyfikacji 150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Ja bym je jednak podłączał do starszych wzmacniaczy pracujących w klasie AB. Ale spróbuj. No ofertę masz więcej niż dobrą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 19 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Dnia 17.05.2022 o 07:56, S4Home napisał: Ja bym je jednak podłączał do starszych wzmacniaczy pracujących w klasie AB. Ale spróbuj. No ofertę masz więcej niż dobrą. Piotr Pierwsze wrażenia . Krystalicznie dialogi , całkiem fajny bas , podoba mi się dźwięk bardziej niż kef , ale potrzeba trochę wygrzać , i wtedy finalna ocena 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Te krystaliczne dialogi to chyba właśnie zasługa aiyima. Wygrzej je to nieco zmiękczą się. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 20 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2022 8 godzin temu, S4Home napisał: Te krystaliczne dialogi to chyba właśnie zasługa aiyima. Wygrzej je to nieco zmiękczą się. Piotr Raczej dziwk wokali dialogów to kolumny , pod aiyima podlaczone kefy tego nie miały a za to supreme 202 tez czuste dialogi . W kefach musiałem z basem schodzić . Ogólnie bardzo fajnie grają , Sub donkuzyki zbedny . Ale jakiegoś efektu wow na pewno nie ma w stosunku do kef czy klipsch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts