Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czasami warto być laikiem. Ale do rzeczy. Ostatnio kupiłem od kolegi Sony DAT  DTC 670 z jakimś złotym kwadracikiem na przednim panelu - Svoboda Audio Modification 2 .Kolega na odchodne machnął ręką i powiedział ooo modyfikowany i sprzedał za .....500 zł. Trudno powiedziałem, wkurzając się na gruby na stałe zamontowany kabel zasilający który nie poddawał się skręceniu. Po dotarciu do domu i próbie doczyszczenie odkryłem jeszcze że gniazda wyjściowe są większe od oryginalnych i złocone.Podłączyłem . DAT + Pre i Końcówka AUDIOLAB + modyfikowane KLH. Najpierw posłuchałem muzy via DAT z odtwarzacza strómieniowego ( Cocktail audio X40) no i szok!!!!!!  Selektywność, barwa, scena itp, itd. A nie słuchałem w pokoju odsłuchowym! Potem nagrywanie i przeniesienie do Accuphase + Infinity .Szok!. Otworzyłem DAT żeby zobaczyć co tam porobiono ( jestem humanistą, więc bardziej ilościowo a nie jakościowo) - zdjęcia zamieszczam . Jestem bardzo zadowolony .

03E4269A-950E-42BB-B012-F9A177EDEA31.heic 66917FD6-8058-4EE5-82D8-0479A9518273.heic

Napisano

Miałem kilka DATów faktycznie fajnie grały jak na ceny do tysiąca najlepszy był 57 ES, w dzisiejszych cenach to już nie takie dobre źródła. Pomijam fakt braku dostępności kaset nagrywanych w studio było ich mało. Opłacalne tylko jako DAC w dobrej cenie lub pamiątka.