Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 5 months later...
  • 10 months later...
Napisano

Krotka wizyta, bo nie planowana.

Sluchalem Dali Sonik ( kurcze zapomniałem numeru modelu) stojące, ściana za nimi drewno, z przodu sporo miejsca, Katie Melua Piece by piece. Naprawdę duzo basu, myślałem ze suba podłączyli. Fajnie brzmia, choć trochę temu basowi by sie kontroli przydało. 

Dali Rubikore 6 ( cena około 5 tysięcy euro), ten sam utwor, znacznie lepsza kontrola nad tym basem, bardzo przyjemny dźwięk. 

Model 8, do tej kontroli nad basem i przyjemnego ogólnie dzwieku, dodać trzeba ze jakby ten dźwięk bardziej otwarty był, może ze scena sie powiększyła. Plus wykończenie bardzo ładne. 

image.png.80190d85c8fa407d05718cc9d3d85fe3.png

Napisano

Nie, z tego co pamietam jedynie te Sonik, mialy maly problem z konrola niskich, gora w zadnych z nich nie meczyla.

A zakladam ze bym zauwazyl, bo tez nie lubie jak gora sie wybija za bardzo. W takim krotkim, nie zaplanowanym odsluchu, tylko to co napisalem. 

Planujesz zakup?

Napisano

W ciemno i bez możliwości porównania? Tylko jesli mozna zwrócić. 

Innych kolumn w okolicy nie ma?

Mnie np. Pylon Audio sie podobaly, Diamond 25, może basu trochę brakowało,  ale ogólnie byłem zadowony. Porownywalem z Monitor Audio Gold 5g, jesli dobrze pamiętam i ( wiem, podstawki vs stojące) i Pylony mi bardziej odpowiadały.