Rokownik Napisano 21 marca 2025 Napisano 21 marca 2025 Epikore 7 Czy ktoś z szanownych miał możliwość posłuchać? Wiem, że chyba 9 lub 11 grały na Audio Show. Ktoś się podzieli opinią? Odpisz, cytując
Xymox x Napisano Środa o 10:08 Napisano Środa o 10:08 Jest tu Ktoś,kto słuchał lub ma Dali Rubikore 6?🤔 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Środa o 10:45 Napisano Środa o 10:45 Ja słuchałem niedawno 6 i 8 ki w salonie. Odpisz, cytując
Xymox x Napisano Środa o 20:57 Napisano Środa o 20:57 W jakim systemie i jakie były rózynice? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Środa o 21:15 Napisano Środa o 21:15 Krotka wizyta, bo nie planowana. Sluchalem Dali Sonik ( kurcze zapomniałem numeru modelu) stojące, ściana za nimi drewno, z przodu sporo miejsca, Katie Melua Piece by piece. Naprawdę duzo basu, myślałem ze suba podłączyli. Fajnie brzmia, choć trochę temu basowi by sie kontroli przydało. Dali Rubikore 6 ( cena około 5 tysięcy euro), ten sam utwor, znacznie lepsza kontrola nad tym basem, bardzo przyjemny dźwięk. Model 8, do tej kontroli nad basem i przyjemnego ogólnie dzwieku, dodać trzeba ze jakby ten dźwięk bardziej otwarty był, może ze scena sie powiększyła. Plus wykończenie bardzo ładne. Odpisz, cytując
Xymox x Napisano Środa o 21:26 Napisano Środa o 21:26 A góra z szustek nie była męcząca? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Środa o 21:34 Napisano Środa o 21:34 Nie, z tego co pamietam jedynie te Sonik, mialy maly problem z konrola niskich, gora w zadnych z nich nie meczyla. A zakladam ze bym zauwazyl, bo tez nie lubie jak gora sie wybija za bardzo. W takim krotkim, nie zaplanowanym odsluchu, tylko to co napisalem. Planujesz zakup? Odpisz, cytując
Xymox x Napisano Czwartek o 22:44 Napisano Czwartek o 22:44 Tak,myślę o szustkach,ale zakup będzie w ciemno i dlatego mam obawy...🤭 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 04:23 Napisano wczoraj o 04:23 W ciemno i bez możliwości porównania? Tylko jesli mozna zwrócić. Innych kolumn w okolicy nie ma? Mnie np. Pylon Audio sie podobaly, Diamond 25, może basu trochę brakowało, ale ogólnie byłem zadowony. Porownywalem z Monitor Audio Gold 5g, jesli dobrze pamiętam i ( wiem, podstawki vs stojące) i Pylony mi bardziej odpowiadały. Odpisz, cytując
Xymox x Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Po latach chcę wrócić do kolumn z bas-reflexem🤭 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Oo, to masz z czego wybierać 😊 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Panowie, sam mam nowe Rubikore 2 z Naimem który ma 107 W/4ohm. Zdecydowanie potrzebuje trochę więcej basu abym bym w pełni zadowolony. Jak radzicie, jakiś mocny wzmak Yamaha sa1200, Nad, Atoll in200 doda więcej dolu? Same dzwiek z Rubikore jest bardzo dobry, kapitalna scena, stereo, świetna średnica i wysokie. Czy też to zludny kierunek i muszę wymienić kolumny na stojące np Pylon diamond 28 mk2 lub inne ? Pytanie też z waszego doświadczenia, jak się pozbyć praktycznie nowych Rubikore 2 aby dużo nie stracić? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Nie moge powiedziec bym nie wiem jakie doswiadczenie mial, ale patrzac na dane tych glosnikow to wzmacniacz ktory masz, jest wystraczajaco mocny. Wydaje mi sie ze one poprostu nie potrafia az tak nisko zjesc, w/g spec tylko do 50Hz, nizej nie. Wiec zmiana wzmacniacza nie wiele da. Patrzc na spec oczywiscie. Pylon Diamond 28 MK2 chyba do 36 Hz schodzi. Powinien zejsc nizej niz te Dali. Niektorzy kupuja subwoofery, moze to tez sposob na wiecej basu. Pewnie tez bedzie taniej niz nowe kolumny, bo tak zakladam ze te Dali poza brakiem basu, spisuja sie bardzo dobrze. Wiec moze sub? 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 9 minut temu, Artur Brol napisał: Nie moge powiedziec bym nie wiem jakie doswiadczenie mial, ale patrzac na dane tych glosnikow to wzmacniacz ktory masz, jest wystraczajaco mocny. Wydaje mi sie ze one poprostu nie potrafia az tak nisko zjesc, w/g spec tylko do 50Hz, nizej nie. Wiec zmiana wzmacniacza nie wiele da. Patrzc na spec oczywiscie. Pylon Diamond 28 MK2 chyba do 36 Hz schodzi. Powinien zejsc nizej niz te Dali. Niektorzy kupuja subwoofery, moze to tez sposob na wiecej basu. Pewnie tez bedzie taniej niz nowe kolumny, bo tak zakladam ze te Dali poza brakiem basu, spisuja sie bardzo dobrze. Wiec moze sub? Dzięki, to jest jakies rozwiązanie, czyli nowy wzmak bo naim nie ma wyjścia na suba i zakup suba Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Może Denon PMA 3000 NE coś więcej wyciśnie ? Chyba Denon ( każdy ? ) jest ciut ciemniejszy , cięższy w niskich rejestrach (?) Ale może się mylę. Sam jestem zwolennikiem sub / sat . Mam Menuety SE i 2 x BK Electonics XXL 400s . ( Będą chyba do sprzedania , wyprowadzka chyba będzie w najbliższym czasie) 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu W takiej cenie, to polecam Gato Audio DIA250s sprawdzic, duzo mocy, nietypowe wzornictwo, możliwość dokupienia streaming. Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu To bzdury że schodzą tylko do 50hz, nie potrzebują dużej mocy tylko rezerwy żeby oddać szybki impuls. 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @Mprezi co do wzmacniacza, zerknal bym na twoim miejscu tez na Cambridge Audio CXA81. @cymes no strona producenta podaje ze do 50hz Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 🤦♂️ -3db 50hz nie oznacza że nie schodzą niżej, do tego pomiar z komory bezechowej, w normalnych warunkach odsłuchowych pomieszczenie swoje podbija. 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, cymes napisał: 🤦♂️ -3db 50hz nie oznacza że nie schodzą niżej, do tego pomiar z komory bezechowej, w normalnych warunkach odsłuchowych pomieszczenie swoje podbija. Dlatego uważam ze dużo mi nie brakuje aby ten bas był głębszy. Wzmak z większą rezerwa pradowa Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Męczysz temat od dłuższego czasu, sprawdzałeś coś? Jak priorytet bas zacznij od Atoll 200 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Co to jest ta rezerwa pradowa? Że dla przykladu, kolumny potrzebują minimum 50 Watt, a ktos do nich kupuje wzmacniacz z mocą 100 Watt? O to chodzi tutaj? Edytowano 1 godzinę temu przez Artur Brol Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ciekawe. No dobrze, w takim razie przy wybieraniu wzmacniacza, na co patrzec, ktore dane, podawane przez producentów, najlepiej wszystkich, są tutaj kluczowe? Może dla przykladu jakieś wzmacniacze? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts