Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
35 minut temu, Mprezi napisał:

Panowie, sprzedałem Naima który był połączony z Dali Rubicore 2. Szukam teraz najlepszej opcji wzmacniacza 

A ile byś nie chciał wydać? 😁 i czy tylko integra wchodzi w grę?

Napisano
58 minut temu, Mprezi napisał:

Szukam teraz najlepszej opcji wzmacniacza 

Jak chcesz się zapoznać z brzmieniem Teac masz integrę AX, oczywiście ma swoje ograniczenia do dzielonki.

Napisano
1 godzinę temu, Mprezi napisał:

Panowie, sprzedałem Naima który był połączony z Dali Rubicore 2. Szukam teraz najlepszej opcji wzmacniacza 

Najlepszej to nie możemy podać, bo to będzie od Ciebie zależało, czy Ci sie spodoba.

Moze kilka firm, dla przykladu Cambridge Audio CXA81,  jesli z drugiej ręki to Gato Audio DIA250s,  podobno Atoll są dobre. 

Napisano

Jeżeli Rubicore 2 mają coś wspólnego z Rubicon 2, to może to oznaczać, że są bardzo czułe na elektronikę. W ostatnich tygodniach podłączałem do swoich: 3 cedeki, 2 pre, 3 DACe, 2 końcówki i za każdym razem była niebanalna zmiana..., a czasem calkiem nawet spora.

Ciekawy jestem przy okazji doświadczeń innych użytkowników Dali.

@Mprezi pisałeś nie raz i nie dwa o niesatysfakcjonujacym basie, wiążąc to z mocą wzmaka, kombinowales z subem itd. Nie znam się, to tu nie doradzę. Ale pytanie, czy poza oczywistymi pretensjami do niego, ten Naim grał tak jak lubisz czy nie? Czy szukasz powtórki z brzmienia ale w lepszym wydaniu, czy znudziło Ci się takie granie i szukasz zmiany.

Nie pamiętam też, a pewnie pisałeś, jakie masz źródło. No bo jak słuchasz z płyt, to dałbym szansę nagraniom i szukał w miarę neutralnego wzmacniacza, tak żeby wykazały sie także kolumny. A jak ze streamingu to sam nie wiem...

Pozdrawiam.