Alden1224 Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 Dzień dobry, na wstępie chciałem przywitać was bardzo serdecznie jako nowy człowiek forum. Mam do was bardzo gorąca prośbę. Zastanawiam się nad sposobem podłączenia subwoofera do wzmacniacza, czytałem o Y o pojedynczym LFE oraz bezpośrednio pod głośniki. posiadam wzmacniacz Nad c388 i chciałbym podpiąć do niego subwoofer Bowersa ASW 610. subwoofer został zakupiony aby zwiększyć kopnięcie w filmach szczególnie z platform typu HBO Amazon Netflix, do muzyki jest nie potrzebny zapewne będzie wyłączany. czy do filmów lub koncertów jest różnica w tym jak podłączę subwoofer do tego wzmacniacza ? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 9 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 9 godzin temu, Alden1224 napisał: Dzień dobry, na wstępie chciałem przywitać was bardzo serdecznie jako nowy człowiek forum. Mam do was bardzo gorąca prośbę. Zastanawiam się nad sposobem podłączenia subwoofera do wzmacniacza, czytałem o Y o pojedynczym LFE oraz bezpośrednio pod głośniki. posiadam wzmacniacz Nad c388 i chciałbym podpiąć do niego subwoofer Bowersa ASW 610. subwoofer został zakupiony aby zwiększyć kopnięcie w filmach szczególnie z platform typu HBO Amazon Netflix, do muzyki jest nie potrzebny zapewne będzie wyłączany. czy do filmów lub koncertów jest różnica w tym jak podłączę subwoofer do tego wzmacniacza ? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cześć, Polecam Ci podłączyć przewodami RCA z pre out NADa. Na pewno nie możesz użyć podłączenia wysokopoziomowego (z wyjść głośnikowych) bo NAD ma konstrukcję mostkową. Nawet ostrzegają o tym na tyle obudowy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alden1224 Napisano 9 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2022 19 minut temu, iFi Audio napisał: Cześć, Polecam Ci podłączyć przewodami RCA z pre out NADa. Na pewno nie możesz użyć podłączenia wysokopoziomowego (z wyjść głośnikowych) bo NAD ma konstrukcję mostkową. Nawet ostrzegają o tym na tyle obudowy. Pozdrawiam Bardzo dziękuje za zainteresowanie tematem i odpowiedz, a czy warto inwestować do tego w droższy kabel ? Czy taki w miarę ok podstawowy wystarczy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 10 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2022 19 godzin temu, Alden1224 napisał: Bardzo dziękuje za zainteresowanie tematem i odpowiedz, a czy warto inwestować do tego w droższy kabel ? Czy taki w miarę ok podstawowy wystarczy ? Coś w miarę rozsądnego będzie okej. Popatrz za markami Canare/Mogami jako minimum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2022 19 godzin temu, Alden1224 napisał: Bardzo dziękuje za zainteresowanie tematem i odpowiedz, a czy warto inwestować do tego w droższy kabel ? Moje doświadczenie jest takie : - dobre ekranowanie - dobrze zlutowane wtyki. i tyle. Co do marek ? Używałem Monster Cable , Prolinka obecnie po zmianie ustawienia suba Melodika i jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts