desmodronik Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Szanowni koleedzy --- kupiłem nada c 350 i dzwiekowo jest dla mnie bdb z jbl l 600 lecz chciałem podłaczyc go jako koncowke mocy a tutaj ...zonk .... dac z wyjsciem regulowanym podłaczam i jest cisza pod wejscie ''main in'' . gdy wypinam zworki wzmacniacz gra dalej zupełnie nie reaguje na ich wypiecie - czy to jest prawidłowe? soft kliping dziaóła i inne przełaczniki tez nad w stanie sklepowym . 4 minuty temu, desmodronik napisał: Szanowni koleedzy --- kupiłem nada c 350 i dzwiekowo jest dla mnie bdb z jbl l 600 lecz chciałem podłaczyc go jako koncowke mocy a tutaj ...zonk .... dac z wyjsciem regulowanym podłaczam i jest cisza pod wejscie ''main in'' . gdy wypinam zworki wzmacniacz gra dalej zupełnie nie reaguje na ich wypiecie - czy to jest prawidłowe? soft kliping dziaóła i inne przełaczniki tez nad w stanie sklepowym . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 (edytowany) O ile wiem, po wyjęciu zworek wzmacniacz nie powinien grać. Edytowano 30 czerwca 2022 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 30 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 a jest odwrotnie ---- gra jakby nigdy nic ..... czy sa zworki czy nie .dlatego zgłupiałem , wzmacniacz był u naprawy -wymiana jakis dwoch kondensatorów , tak mowił sprzedajacy. nad gra znakomicie , ma 21 lat i dziwi mnie jakosc dzwieku na plus ---- zaznaczam ze mam wyłaczone regulatory barwy , sa zbedne. ciekawostka--- wyjscie słuchawkowe oferuje bdb dzwiek . jestem słuchawkowcem wiec recze za to co pisze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Skoro ma już 21 lat, pewnie ktoś pogrzebał w nim i sekcję przedwzmacniacza z końcówką mocy połączył na stałe. Więc w tym przypadku zworki są już zbędne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 30 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 19 minut temu, Amarok napisał: Skoro ma już 21 lat, pewnie ktoś pogrzebał w nim i sekcję przedwzmacniacza z końcówką mocy połączył na stałe. Więc w tym przypadku zworki są już zbędne. a wiec jestesmy ''w domu'' pewnie jest tak ja napisałes. 13 minut temu, J4Z napisał: Pewnie był u mudy Jeżeli tak to tylko się cieszyć. (IMO) A poleć basem i trable i sprawdź czy brzmienie się zmienia? Po modzie nie będzie. Przynajmniej w 355 i 356 tak jest. *pokręć tzn pomiedzy potencjometrami jest przycisk ''tone defeat' gdy go włacze , barwa dzwieku sie zmienia niewiele ale jednak , gdy ten przycisk wyłacze . krece gałkami i nic nie działaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Pewnie ktoś go z garnął z wystawki i sprzeał w PL jako niby od pierwszgo właściciela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 30 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 5 minut temu, J4Z napisał: Muda to omija. Nie możesz słyszeć zmian jeżeli masz po modzie. Czy klikasz czy nie. zmiany barwy dzwieku sa napewno---- słysze dobrze mimo zem juz nieco , starawy. 6 minut temu, Artsky napisał: Pewnie ktoś go z garnął z wystawki i sprzeał w PL jako niby od pierwszgo właściciela. nie nie kupiony od audiofila stan jakby był trzylatkiem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 48 minut temu, Amarok napisał: Skoro ma już 21 lat, pewnie ktoś pogrzebał w nim i sekcję przedwzmacniacza z końcówką mocy połączył na stałe. Więc w tym przypadku zworki są już zbędne. Dokładnie. Przelutowane na stałe i tyle. Mam starego nada 701 i ta sama sytuacja. Regulacja bas, sopran czy loudness działa normalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 30 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 dzuiekuje za zainteresowanie moim oproblemem ... jestem spokojnieszy bo wiem teraz co tkwi w nadzie , Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Miłego słuchania 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts