opel65 Napisano 3 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2022 Jak w temacie, poszukuję maty lub innej powierzchni którą mogę podłożyć pod subwoofer. Mieszkam w domu dwurodzinnym na pierwszym piętrze i chciałbym być w stanie odpalić muzykę elektroniczną bez martwienia się że sąsiadowi "dudni" w mieszkaniu. Lepsze byłyby maty antywibracyjne, czy bardziej wygłuszające. Proszę o sugestie - może jakieś linki na allegro Reszta glośników stoi na biurku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2022 (edytowany) 32 minuty temu, opel65 napisał: Mieszkam w domu dwurodzinnym na pierwszym piętrze i chciałbym być w stanie odpalić muzykę elektroniczną bez martwienia się że sąsiadowi "dudni" w mieszkaniu. To co napiszę nie spodoba sie Tobie. Z tego co się orientuję, nie ma na rynku rozwiązania które pozwoli bezstresowo "odpalić" subwoofer w budynku, nie przeszkadzając sąsiadom Można minimalizować drgania różnymi matami itp, jednak to nie rozwiązuje problemu. Ps: @opel65 zajrzyj do tematu tu na forum "wibracje i drgania". Edytowano 3 sierpnia 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2022 Spróbuj z matą antywibracyjną pod pralkę. Ja mam u siebie i na podłodze i za subwooferem. Skarg sąsiadów nigdy nie było :>> Coś tego typu:https://allegro.pl/oferta/gruba-mata-antywibracyjna-60x60cm-pod-pralke-1cm-7787301658?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=MjhjNDFkYzMtN2Y2Ni00NGY5LTg3MGMtMzk0OTdlNjk4NGJmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=b7d198b2-1232-4803-9ad8-a2de2f68e0f0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iFi Audio Napisano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2022 3 godziny temu, eMBe napisał: Spróbuj z matą antywibracyjną pod pralkę. Ja mam u siebie i na podłodze i za subwooferem. Skarg sąsiadów nigdy nie było :>> Coś tego typu:https://allegro.pl/oferta/gruba-mata-antywibracyjna-60x60cm-pod-pralke-1cm-7787301658?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=MjhjNDFkYzMtN2Y2Ni00NGY5LTg3MGMtMzk0OTdlNjk4NGJmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=b7d198b2-1232-4803-9ad8-a2de2f68e0f0 To chyba najsensowniejsze rozwiązanie. Są też dostępne nóżki tłumiące drgania do subwooferów od SVS. Działają bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts