Xaxs xaxs Napisano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2022 Dzień dobry, szukam zestawu do ww. pomieszczenia. Muzyka metal, rock, budżet 2200 +(do kilku stówek), płyty (mniej, ale jednak i pewnie zacznę dokupować) + Tidal. Myślałem o czymś na podstawie HTR-1000CD V.2 ale nie wiem czy ma aptX. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2022 Cześć, Taga Harmony HTR1000CD to bardzo dobry kierunek poszukiwań. Brzmienie po muzykalniejszej strony. Wzmacniacz ma wbudowany moduł bluetooth aptX także nie ma obaw. Patrząc na gatunki muzyczne proponowałbym dynamiczne kolumny takie jak np. Monitor Audio Bronze ale raczej z rynku wtórnego aby zmieścić się w zakładanym budżecie. Ze wzmacniaczy miałbyś jeszcze dynamiczniejsze brzmienie Toppinga MX5, który również posiada wbudowanego bluetootha. Tutaj mógłbyś spokojnie rozważyć kolumny typu Polk Audio s20 jeśli tylko uda Ci się je jeszcze znaleźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaxs xaxs Napisano 24 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 TAGA Harmony - Support <support@tagaharmony.com> pon., 22 sie, 12:49 (2 dni temu) do mnie Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie naszym urządzeniem. Wersja BT to 5.0. Nie posiada kodeka apTX. Szperam dalej po omacku, trafiłem na to urządzenie Magnat MC 200 + Klipsch r-51m. W sieci mam serwer QNAP 2TB z pewnymi zbiorami. No już całkiem wypruje się z kasy wizę że za 3000 jestem w stanie to kupić. Nie mogę nigdzie znaleźć recenzji tego sprzętu, same mr 780 i może bym się skusił ale + kolumny i brak cd, nie wiem ile bym musiałem czekać żeby dokupić cd (1700zł). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 (edytowany) Kolumny używane, wzmacniacz albo po przeglądzie, albo nowy. Pozdrawiam PS. Napisz skąd jesteś. Edytowano 24 sierpnia 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaxs xaxs Napisano 24 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 19 minut temu, Xaxs xaxs napisał: TAGA Harmony - Support <support@tagaharmony.com> pon., 22 sie, 12:49 (2 dni temu) do mnie Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie naszym urządzeniem. Wersja BT to 5.0. Nie posiada kodeka apTX. Szperam dalej po omacku, trafiłem na to urządzenie Magnat MC 200 + Klipsch r-51m. W sieci mam serwer QNAP 2TB z pewnymi zbiorami. No już całkiem wypruje się z kasy wizę że za 3000 jestem w stanie to kupić. Nie mogę nigdzie znaleźć recenzji tego sprzętu, same mr 780 i może bym się skusił ale + kolumny i brak cd, nie wiem ile bym musiałem czekać żeby dokupić cd (1700zł). 10 minut temu, 1Ender napisał: Kolumny używane, wzmacniacz albo po przeglądzie, albo nowy. Pozdrawiam PS. Napisz skąd jesteś. Zielona Góra A może by tak do zestaw HTR-1000CD V.2 + Harmony TWA-10B. w sumie cena podobna do tego Magnata. No i monitory jakieś... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaxs xaxs Napisano 26 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2022 Dobra zdecydowany już jestem na Taga Harmony HTR-1000CD V.2, teraz kolumny. Na całość mam max 3000, pomieszczenie wymaga tego aby kolumny były maksymalnie przytulone do ścian pytanie czy ELAC Debut 2.0 B5.2 będą ok? Jeżeli nie one to co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts