maciek72 Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Są nowe , bardziej tolerancyjne , wspólne ustawienia dla Auro / Atmos po nowym aktualizacji w Denon 4700(?) w górę ( 6700 , 8500 itd ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 (edytowany) Jeszcze bardziej tolerancyjnie niż te opisane na stronie denona poczynając od x4200h ? https://support-uk.denon.com/app/answers/detail/a_id/3718/~/compatibility-of-auro-3d-and-dolby-atmos-speaker-configurations tam jest notka która w sumie odpowiada wprost na mój wcześniejszy dylemat "Dolby Atmos speaker configurations with top (ceiling) speakers are not compatible to Auro-3D." gdyby to znalazł wcześniej oszczędził bym sobie dwudniowej zajawki Edytowano 31 marca 2023 przez Arek_Gd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu3 Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października A mam pytanie : skąd bierzecie filmy że ścieżką auro 3d ? bo atmos jest wszędzie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Jest ich trochę, ostatnio gdy ja miałem Auro to było ze 20 a dziś coś około 50, nie jest to nadal dużo ale ja nadal jestem za Auro3D. Dziś jak bym miał stawiać na któryś kodek to Auro3D z marszu i instalacja 10.1 ( sba ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października https://www.auro-3d.com/content/ po Cinema masz wydania na blue-ray Prawie 80 filmów nowych i zremasterowanych... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) Duża część z tych filmów w ogóle nie korzysta z możliwości Auro. Ciemniejsza strona Greya? haha. Kolejna spora część to filmy pokroju Aaaah (2014), nie każdy jest fanem indyjskiej szkoły filmowej. Ponadto ile w tym wszystkim jest polskich wydań? Garstka. Pół biedy jak napisów nie potrzebujesz bo Twój inglisz jest na dobrym poziomie (no chyba że będziesz się wspierał napisami z neta na co pozwala OPPO czy inne podobne playery). Reasumujac, z tej całej listy AURO3D.... Filmów które faktycznie potrafią zrobić wow zostanie ile? 20? 30? Warto? Nie zaprzeczam że to fajny kodek, też go mam aktywnego, ale to jest totalna mikroskala kontentu świtowej kinematografii. Fizycznie mam dwa filmy, Twister [1996] i Blade Runner 2049 [2017] Edytowano 20 października przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Ja mam 10 lub 11 płyt... Dla mnie i tak lepszy jest upmix niż Atoms dlatego zakładam nowy temat... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts