Snaker Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Witam zgromadzonych audiofilów, Jestem osobą nową w tworzeniu zestawu kinowego 5.1 i proszę o pomoc w przygotowaniu dla pomieszczenia około 28m2 jest to salon z aneksem kuchennym, ważna rzeczą jest, że pod telewizorem jest regał na którym byłyby przednie głośniki i nie mogłyby przekraczać wysokości 48cm, gdyż wchodziłyby na ekran TV, kolejną ważna rzeczą jest to, że tylne głośniki byłyby za kanapą, więc musiałyby być wysokie lub na stojakach. Moją propozycją był zestaw: TEUFEL LT 4 "5.1 M SET", lecz tak jak piszę jestem laikiem w tym temacie i wolę się zapytać profesjonalistów o zdanie, gdyż zauważyłem, że Teufel stoi mocno marketingowo i pewnie da się znaleźć lepszy zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 24 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 Napisałeś, że przednie głośniki nie mogą przekraczać 48cm wysokości, a podajesz propozycję zestawu, w którym głośniki mają 114cm? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaker Napisano 24 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2022 5 minut temu, przemeklbn napisał: Napisałeś, że przednie głośniki nie mogą przekraczać 48cm wysokości, a podajesz propozycję zestawu, w którym głośniki mają 114cm? Wysokie głośniki to L 430 FR, a niskie L 430 FCR z tego co piszę producent "Dźwiękowo identyczne z L 430 C i L 430 FR.", wydawało mi się, że nie byłoby problemu te wysokie dać do tyłu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2022 Poczekaj czy dobrze rozumiem. albo z przodu chcesz dać surroundy a z tyłu duże fronty Albo mniejsze podłogowe postawić NA regale? No to nie. To inaczej Denon X1700 + Monitor Audio Bronze 100 + FX albo 50 + center, sub 100tki dajesz do przodu. FX montujesz z tyłu tak żeby nie były zasłonięte. To samo alternatywa Acustic Energy AE 100, ELAC B6.2 + B5.2 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2022 Takich zamian nie proponowałbym robić. Kup zestaw oparty o cztery monitory, centralny i subwoofer np. Heco Aurora 300 (4 szt.) + Center 30 i subwoofer Sub 30 A. Do tego amplituner np. Pioneer VSX-935, czy Onkyo TX-NR6100 i masz przyzwoity system. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 września 2022 Udostępnij Napisano 1 września 2022 @Snaker jesteś tu jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snaker Napisano 4 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2022 Dnia 25.08.2022 o 08:10, Piotr Sonido napisał: Poczekaj czy dobrze rozumiem. albo z przodu chcesz dać surroundy a z tyłu duże fronty Albo mniejsze podłogowe postawić NA regale? No to nie. To inaczej Denon X1700 + Monitor Audio Bronze 100 + FX albo 50 + center, sub 100tki dajesz do przodu. FX montujesz z tyłu tak żeby nie były zasłonięte. To samo alternatywa Acustic Energy AE 100, ELAC B6.2 + B5.2 Piotr Bardzo spodobały mi się desginowo Monitor Audio Bronze, lecz niestety podliczając całość za ten zestaw kwota przekracza mój budżet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 9 godzin temu, Snaker napisał: Bardzo spodobały mi się desginowo Monitor Audio Bronze, lecz niestety podliczając całość za ten zestaw kwota przekracza mój budżet A negocjowałeś już? Pytałeś o cenę? W audiotrend w Krakowie mieli ostatnio bardzo dobre ceny na te kolumny. Ale zapewne w kilku innych salonach też jest do osiągnięcia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 Wygląd , wyglądem . Ale najpierw je posłuchaj . Nie każdy lubi ich wysokotonowiec Po dłuższym czasie może być męczące Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 września 2022 Udostępnij Napisano 5 września 2022 Zalezy od elektroniki. W Przypadku kina domowego to się nie dzieję. A o tym tutaj mówimy teraz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts