Tomekk Napisano 21 września 2022 Udostępnij Napisano 21 września 2022 Cześć! Na początku uprzedzę, że jestem audio-noobem Próbowałem odsłuchiwać dźwięki z filmu na głośniku przenośnym JBL Playlist przez bluetooth. Niestety, lag był dla mnie zbyt irytujący, więc ostatecznie słuchałem przez głośnik z rzutnika (eh…). Teraz szukam czegoś nowego do słuchania. Filmy odtwarzam głównie z Maca zainteresowałem się więc Airplay. Czy ten sposób przesyłania dźwięku też ma takiego laga jak bluetooth? Myślałem o tanim soundbarze wyposażonym w Airplay np. soundbar-jbl-bar-5-0-multibeam-5 Nie jestem audiofilem, nie mam wysokich oczekiwań. Chciałbym tylko mieć przyjemny dźwięk bez lagu i przesyłać go nie podłaczając żadnych kabli. Czy taki sprzęt będzie wystarczający? z pozdrowieniami! Tomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 22 września 2022 Udostępnij Napisano 22 września 2022 W sumie nie wiem, dlaczego miałby być jakiś odczuwalny lag. W przypadku airplay po wifi transfery są na tyle duże, że nie powinno byc problemu. Ale dotąd odtwarzalem po airplay tylko muzykę, więc nie wiem jak to się ma do synchronizacji z wizją przesyłana np bezposrednio z po jakims przewodowym medium. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2022 Udostępnij Napisano 23 września 2022 Tutaj dopóki tylko będziesz miał dobrze skonfigurowaną sieć, sensowny jej zasięg, brak konfliktów adresów IP i innych historii, które zdarzają się raczej rzadko, to spokojnie Airplay powinien działać bez zarzutów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekk Napisano 26 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2022 Dziękuję bardzo za odpowiedzi! Tomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts