Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
19 godzin temu, Tomasz S. napisał:

@Piotr Sonido Uni-fi reference to ostatnia linia jaka Andrew Jones zaprojektował dla Elac. Chyba ,żeby się nie myliły najlepiej pisać po modelach czyli np Ub52 ( Uni-fi 2.0 ) to poprzednie a ubr62 to te ostatnie ( reference )

No i dobrze. ELAC dobrze na tym wyjdzie :)

9 godzin temu, robotnik napisał:

serio kolumna  wazy 7.5kg ?

Product weight

2 x 7.5 kg

Wywrócą się od grania.

Ten sopran już gdzieś widziałem. Cambridge mial chyba taki w którejś z poprzednich serii.

8 godzin temu, a-thomek napisał:

Porównałem QA 3030i z Monitorami i zdecydowałem się na te pierwsze - miałem wrażenie, że wokale bardziej mi na nich spasowały. 

Ten zestaw brzmi dokładnie tak, jak chciałem, żeby brzmiał - i jestem nim oczarowany, od kilku dni siedzę po kilka godzin dziennie i słucham. Nic mnie nie męczy, nie słyszę żadnej suchości, wręcz przeciwnie. Prawdopodobnie za jakiś czas zdecyduję się na upgrade - z czystej ciekawości, żeby się dowiedzieć, co mogę zyskać.  

Bo wybrałęs po odsłuchu. Bardzo dobrze.

4 godziny temu, Fantomas napisał:

Brawo! I nie pchaj się w MA nigdy. Mogą ograniczyć Twoją peachtree na górze. 

:)

W jaki sposób?

Napisano
Dnia 10.10.2022 o 07:23, Piotr Sonido napisał:

Nie wiemy na co kolega wymieni sprzet. Kiedyś. Patrzymy przez pryzmat kasy? Czy tego aby dane, inne kolumny, spasowały ze wzmacniaczem?

No właśnie chodzi o to, żeby pasował wzmak do kolumn, a 3030 czy Bronze 100 to nie są kolumny, które jest sens napędzać nie wiadomo jakim wzmakiem, dlatego wymiana wzmacniacza musiała by być maksymalnie na coś podobnego klasowo, a chyba nie o to chodzi, żeby progresować. To są wzmaki klasy Roksan K3, czy Cyrus 8.2 (brzmieniowo i jakościowo), czyli i tak na wyrost do nich.

Wiadomo, że jak zmieni kolega kolumny na lepsze to co innego, ale napisałeś, że z czasem zdecyduje czy kolumny, czy wzmak do wymiany, a tutaj jest to oczywista oczywistość co będzie do wymiany. Nikt nie ma problemu z tą propozycją jako przejściową, ale na pewno nie ma sensu sugerowanie wymiany wzmacniacza na lepszy do Bronze 100 :) 

Napisano
14 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Już są w naszych salonach Tophifi

Nie ważyłem ich, ale nie są za ciężkie, więc jest to możliwe :)

No to jeżeli nie zmienili konstrukcji kolumny, dalej ta sama niska waga i material jakas dykta to pewnie dzwiekowo będzie podobnie... czyli w kategorii cena/jakość tragedia. Ile one kosztują?  Nieco wieksze uf52 waza po 15 kg a sa pasywne.. wiec elektronika odoada

Napisano
18 godzin temu, robotnik napisał:

No to jeżeli nie zmienili konstrukcji kolumny, dalej ta sama niska waga i material jakas dykta to pewnie dzwiekowo będzie podobnie... czyli w kategorii cena/jakość tragedia. Ile one kosztują?  Nieco wieksze uf52 waza po 15 kg a sa pasywne.. wiec elektronika odoada

nie ma się czym przejmować. Nadal nie będą wybierane albo będa zwracane.

Produkt dla szczególnego odbiorcy.

6 godzin temu, Fantomas napisał:

Mają "szlachetnie" grające tweetery. Zepsułyby muzykalnośc nova'y150 

Chyba musisz rozwinąć temat jednak :)

QA 3030i nie psuje muzykalności?

Piotr

Napisano
5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

nie ma się czym przejmować. Nadal nie będą wybierane albo będa zwracane.

Produkt dla szczególnego odbiorcy.

Chyba musisz rozwinąć temat jednak :)

QA 3030i nie psuje muzykalności?

Piotr

Poprostu zmarnowany potencjał. Zrobiliby coś w stylu klipsch sixes z hdmi i tyle. Słuchałem klipsch fives i do sixes jednak trochę brakuje, a cena tez spora.

Napisano
17 godzin temu, robotnik napisał:

Poprostu zmarnowany potencjał. Zrobiliby coś w stylu klipsch sixes z hdmi i tyle. Słuchałem klipsch fives i do sixes jednak trochę brakuje, a cena tez spora.

Funkcja to jedno ale jednak brzmienie się różni. No tego nie doścignął.

Piotr

Napisano
Dnia 14.10.2022 o 07:02, Piotr Sonido napisał:

Funkcja to jedno ale jednak brzmienie się różni. No tego nie doścignął.

Piotr

Bardziej to kierowałem w stronę klipscha , żeby odswiezili sixes z hdmi :) dla mnie najlepiej brzmiące aktywne kolumny jakie słyszałem , jednak pod tv hdmi to wygoda i jeden pilot.