secik85 Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 Dzień dobry , czy ktoś mi może polecić kolumny do Yamaha v4a , myślałem o zakupie monitor bronze 200 ale ktoś mi podpowiedział że to w cale nie jest dobre połączenie. Co o Tym sądzicie? Powierzchnia pokoju ok 13 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Masz go do wyboru solo? W sensie możesz dobrac kolumny jakie chcesz? Nie musza być z Topa? Bronze z tym amplitunerem graja bardzo kinowo, przestrzennie. Jasno. Podobnie do zestawu Klipsch czy Magnat. Mozna to lubić. Chyba że chcesz bardziej stonowane brzmienie to ELAC F5 albo B6. Zensor 3, Oberon 3, KEF Q350 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 Na tak małym pomieszczeniu postawiłbym na jeden z dwóch propozycji kolumn firmy Indiana Line Nota, albo nieco lepszą serię Tesi. To filigranowe kolumny o sporym potencjale i pomimo niewielkich gabarytów zaskakują energią i muzykalnością z amplitunrem Yamahy zgrywają się doskonale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 11 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2022 Czy masz na myśli kolumny indiana line TESI 561??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 11 października 2022 Udostępnij Napisano 11 października 2022 zanim wybierzesz indiana Line, napisz czego oczekujesz jeśli faktycznie kino to warto pomyśleć o Klipsch czy Heco Ale tak naprawdę wszystko zależy czego dokładnie szukasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 11 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2022 Powiem tak pewnie pół na pół i do kina i do muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 11 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2022 Jakby co już kupione tesi🥳🤗🍾🎉😁 później mogę opisać wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 Ehh trochę szkoda ale rozumiem, że w top hi-fi byłeś 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 (edytowany) No troche się kolego przypaliłeś chyba. Ale z drugiej strony 4A nie dostał byś inaczej. Dobrze że jednak Tesi a nie Nota. Ale set 5.1 tak? Piotr Edytowano 12 października 2022 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 12 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2022 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No troche się kolego przypaliłeś chyba. Ale z drugiej strony 4A nie dostał byś inaczej. Dobrze że jednak Tesi a nie Nota. Ale set 5.1 tak? Piotr Kupiłem tylko 2 kolumny gdyż już posiadam inny zestaw 5.1 chciałem wymienić główne kolumny. Rozumiem że straszny błąd popełniłem wybierając tesi? Jak coś mogę zwrócić mam 14 dni😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 12 października 2022 Udostępnij Napisano 12 października 2022 Ni, że straszny błąd ale miałeś tu lepsze alternatywy do Tesi a mam wrażenie, że nie dano Ci zbyt wiele kolumn w tym przedziale cenowym na odsłuchu. Czego jeszcze słuchałeś z tą Yamaha ? I w jakim salonie byłeś? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 13 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2022 (edytowany) 8 godzin temu, Michał Gałązka napisał: Muszę przyznać że kolumn z moją Yamaha żadnych nie miałem okazji posłuchać. Jedynie mi dali Perl 25 i bronze.. Dlatego napisałem na forum z prośbą o podpowiedź. Edytowano 13 października 2022 przez secik85 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 Sąsiad od dwóch lat ma yamahę v685 z całym setem 5.1 tesi i jest zadowolony. Na pewno nie jest to żadna wtopa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 12 godzin temu, secik85 napisał: Kupiłem tylko 2 kolumny gdyż już posiadam inny zestaw 5.1 chciałem wymienić główne kolumny. Rozumiem że straszny błąd popełniłem wybierając tesi? Jak coś mogę zwrócić mam 14 dni😁 Nie no nie powiedziałem że źle. I tak byś nie kupił tego amplitunera solo. A jaki masz pozostały set? 561 na fronty a dalej? 12 minut temu, przemeklbn napisał: Sąsiad od dwóch lat ma yamahę v685 z całym setem 5.1 tesi i jest zadowolony. Na pewno nie jest to żadna wtopa. A czym porównywał sąsiad. Pisze o tym w co drugim wątku. "Mam to polecam" Sąsiad kupił i gra dlaczego ma byc niezadowolony. Chodzi o wybór dla siebie. porównanie. W jakiej cenie to 4A + Tesi 561? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 13 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2022 Panowie amplituner Yamahę mam w domu i do tego set 5.1 tanooy hkts 101 , dlatego obecnie postanowiłem frony wymienić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 No i jak? Poprawa będzie no nie ma się co oszukiwać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 Tesi 561 to bardzo fajne kolumny i nie uważam żeby była to wtopa. Bardzo dobrze zgrywają się z Yamahą ale nie nam to oceniać. Jeśli brzmienie będzie Ci odpowiadać to polecam w przyszłości pomyśleć także o głośniku centralnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 14 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2022 A więc kolumny już przyszły. Oczywiście podłączone 😄 Jestem bardzo zadowolony, jest uczucie przestrzenne . Dźwięk przyjemny dla ucha. Czy ktoś może mi wyjaśnić ostatni parametr , chodzi o sub ?rozumiem że mam go lekko podkręcić ? Żeby wynik był bliski 0 Obecnie -10/+8,5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 października 2022 Udostępnij Napisano 17 października 2022 Co to za wynik? To albo masz -10 albo masz + 8. Zobacz w dziale Level. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 16 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 Panowie, co radzicie. Mam już kolumny indiana line tesi 561 ,teraz chciałbym wymienić tył na tesi 261 i centralny 761??? Ewentualnie centralny na heco aurora 30. ??? Na koniec jaki sub byście polecili. Proszę uwzględnić rynek wtórny😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 Moim zdaniem Heco jest lepszym centralnym. Ale z Indianą będziesz miał Design. 11 godzin temu, secik85 napisał: Na koniec jaki sub byście polecili. Proszę uwzględnić rynek wtórny😄 Jaki budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 17 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Moim zdaniem Heco jest lepszym centralnym. Ale z Indianą będziesz miał Design. Jaki budżet? Możliwe że na suba ok 700 zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 17 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 To może sub magnat 302a ??? Czy za duży? Na pomieszczenie ok 13 m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 listopada 2022 nie będzie za duży ale tego suba już raczej nowego nie dostaniesz. Jak gdzieś jest to polecam. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
secik85 Napisano 18 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2022 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: nie będzie za duży ale tego suba już raczej nowego nie dostaniesz. Jak gdzieś jest to polecam. Piotr Ok dzięki . Jeszcze wrócę do głośników duża różnica jest na korzyść tesi 260 czy kupić indiana nota 260xn bo jest trochę tańsza. Poproszę o radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts