Maykel Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 8 minut temu, Palmos napisał: 6 godzin temu, Maykel napisał: Tak. Z Pro ale głównie radio internetowe i Tidal. Dla mnie fajne też jest to że np wchodzę do domu naciskam jeden przycisk na froncie i już gra. Nie trzeba nawet wyciągać telefonu z kieszeni. Wychodzę: naciskam inny przycisk i już nie gra i nie muszę wyłączać. A miałeś może wcześniej mini? Ja zamówiłem mini na próbę. Mam go podłączonego do Magnata mr 780. Wcześniej słuchałem muzyki przez bluetooth ale różnica pomiędzy streamerem jest ogromna. Tylko zastanawiam się czy nie dopłacić do Pro tak przyszłościowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Miałem mini i tage twa i też mam Mr780. Wydaje mi się że one wszystkie po optyku grają bardzo podobne. Ja właśnie tak przyszłościowo wybrałem pro no i bardziej mi się podobał wizualnie niż mini. Mini był bardzo lekki i mały. Ma to pewnie swoje plusy ale jak podłączyłem grubszy kabel to unosiło go do góry. Komicznie to wyglądało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 No mi też wizualnie bardziej pasuje Pro. Z jakimi kolumnami u ciebie gra Magnat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 MA bronze-500 a u Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 U mnie Q Acoustics 3050i. Byłeś na jakimś odsłuchu czy zakup w ciemno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Te można powiedzieć że kupiłem w ciemno bo trafiła się mega promocja, ale nie do końca. No i jak już były u mnie to przywoziłem kilka par innych i porównywałem jak grają. W pewnym momencie mialem aż trzy pary na raz no i bronzy zostały. Generalnie polecam takie sprawdzanie kolumn wlasnie w miejscu gdzie mają finalnie grać. Ale to inna rozmowa i trochę offtop. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 23 minuty temu, Palmos napisał: Te można powiedzieć że kupiłem w ciemno bo trafiła się mega promocja, ale nie do końca. No i jak już były u mnie to przywoziłem kilka par innych i porównywałem jak grają. W pewnym momencie mialem aż trzy pary na raz no i bronzy zostały. Generalnie polecam takie sprawdzanie kolumn wlasnie w miejscu gdzie mają finalnie grać. Ale to inna rozmowa i trochę offtop. Ok a jeżeli chodzi o magnata to porównywaleś z nim jakieś inne wzmacniacze. Czy to był taki strzał w dziesiątkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Tak. Np ca axr100. Wtedy celowałem w amplituner bo dużo słucham radia, ale to było niepotrzebne bo okazało się że sygnał FM jest gorzej jakości niż stream internetowy. A o ilości stacji do wyboru do koloru to już nie wspomnę. Finalnie ten Magnat idealnie mi podpasował zarówno pod względem brzmienia, wygląda jak i funkcjonalności (np po usb lub bt można przełączać utwory/ stacje radiowe pilotem!) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy przy puszczaniu muzyki z tidal connect przez wiim pro na wyświetlaczu magnata wyświetla ci się nazwa piosenki czy tylko źródło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Nazwa piosenki i ewentualne nazwa radia na wyświetlaczu Magnata tylko z bt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 23 godziny temu, Maykel napisał: Mam jeszcze jedno pytanie. Czy przy puszczaniu muzyki z tidal connect przez wiim pro na wyświetlaczu magnata wyświetla ci się nazwa piosenki czy tylko źródło? Przy podłączeniu cyfrowym, o którym zapewne myslisz nie ma takiej funkcjonalności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 43 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Przy podłączeniu cyfrowym, o którym zapewne myslisz nie ma takiej funkcjonalności. Jest taka funkcjonalnosc w spdif, tyle ze chyba nikt z niej nie korzysta - blok "User data". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 6 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: blok "User data Nie widzę tego Podpowiesz gdzie dokładnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 To jest sekcja w strumieniu spdif ktora pozwala dodac metadane do strumienia, ale nie bardzo ktokolwiek z tego korzysta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Ale gdzie dokładnie bo nie mogę znaleźć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 https://www.st.com/resource/en/application_note/an5073-receiving-spdif-audio-stream-with-the-stm32f4f7h7-series-stmicroelectronics.pdf str. 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 27 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 No dobra A cz i jak to się włącza w aplikacji wiim home? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2023 Nie wlacza sie. Mowa byla o funkcjonalnosci, z ktorej nie korzystaja producenci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 22 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Jest taka funkcjonalnosc w spdif, tyle ze chyba nikt z niej nie korzysta - blok "User data". Mówisz o samym złączu? No to być może ale żadne urzadzenie podłączone do Wiim w ten sposób na swoim wyświetlaczu nie pokaże artysty. 15 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: Nie wlacza sie. Mowa byla o funkcjonalnosci, z ktorej nie korzystaja producenci. No właśnie. Czyli taka teoria trochę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Bobrowski Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 Dużo tych błędów ale miło że ciągle naprawiają 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 28 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 Raz psuja, raz naprawiaja, no jest jak jest. Ale choc troche sluchaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Bobrowski Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 18 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Raz psuja, raz naprawiaja, no jest jak jest. Ale choc troche sluchaja. Krótko użytkuję, widzę problemy, będę zgłaszał. W sumie tylko oni mogą naprawić, a nie forum 😄 choć miło tu o tym pogadać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 28 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 (edytowany) Tutejsze forum nic nie wiesie, tamtejsze juz cos niecos tak. Po prostu czasem trza im cierpliwie wyjasniac w czym rzecz. Edytowano 28 kwietnia 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Bobrowski Napisano 28 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 10 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Tutejsze forum nic nie wiesie, tamtejsze juz cos niecos tak. Po prostu czasem trza im cierpliwie wyjasniac w czym rzecz. Dokładnie. Mam częste problemy z "widocznością" Pro po aktualizacjach, pomaga wyciągnięcie kabelka zasilania. Nie powinno tak być. ChromecastAudio nie ma takich problemów. Zgłaszam i liczę na rozwiązanie problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 28 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2023 Nie spotkalem sie z czyms takim u siebie, ale sporo jest zgloszen odnosnie problemow z gubieniem sieci na Pro, fakt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts