Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Potestowałem kilka budżetowych pre. Nie będę się jakoś szeroko rozpisywał, tak czy siak na dziś najlepiej podpasowała mi iskra1.

Niemniej... sporo czytałem o LAR LPS-1 i się mocno zastanawiam nad nim. Na plus ponoć niezłe zasilanie a do Iskry należało by doinwestować. Natomiast nie słuchałem i nie bardzo mam gdzie posłuchać. Może ktoś z kolegów ma tudzież miał okazję porównać z Iskrą?

I jeszcze jeden egzemplarz Gold Note Ph-1. Nigdzie nie ma wartościowych informacji od użytkowników - a może ktoś z Was posiada i krótko scharakteryzuje brzmienie?

Będę wdzięczny za okazaną pomoc 😉

Napisano
Dnia 8.11.2022 o 20:36, MarcKrawczyk napisał:

@Matt Daemon no to pochwał się…

No co tu dużo mówić... iskierka jest niezwykle równa. Nic nie podbija, niczego nie eksponuje ponad miarę. Niemniej buduje szeroką scenę i akurat w moim secie idealnie i naturalnie podaje dźwięki instrumentow. Dźwięk nie traci na tzw. analogowości 😉 ale z drugiej strony mocno zmierza w kierunku transparentności podawanej z niezlej klasy dacia. 

Jestem przekonany, że znalazłbym lepszy droższy może oparty na technologii lampowej pre. Niemniej w cenie 1400 zł za nowy (udało sie nabyć czarny od producenta z delikatną ryską 😉 w mojek opinii to niezwykle trudne a może mało prawdopodobne zadanie 😉