Hanna Nowak Napisano 17 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2022 20 godzin temu, Daniel09 napisał: Denon dla mnie plusuje również aplikacją Heos w której znajdziemy m.innymi tysiące stacji radiowych z całego świata . 1 minutę temu, Hanna Nowak napisał: A jakbyś ocenił aplikację Heos, jest w języku polskim? Obsługa intuicyjna czy mogło by być lepiej, często są aktualizacje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 17 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2022 Właśnie zaciągneło najnowszą aktualizację ( 2 w przeciągu 1.5 m-ca ) , jest oczywiście język Polski . Moim zdaniem jest łatwa w ogarnięciu , ja osobiście korzystam z Spotyfi i radia internetowego i mimo że nie jestem jak młodzi tak biegły w ,, nowinkach ,, nie mam żadnych problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanna Nowak Napisano 17 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2022 OK, ja też do młodzieniaszków się nie zaliczam 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 17 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2022 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 17 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2022 1 godzinę temu, Hanna Nowak napisał: A jakbyś ocenił aplikację Heos, jest w języku polskim? Obsługa intuicyjna czy mogło by być lepiej, często są aktualizacje? Zawsze mogłoby być lepiej ale ja jako Pan w zaawansowanym wieku średnim nie mam z nią w obsłudze jakichkolwiek problemów 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 17 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2022 odnośnie aplikacji HEOS to muszę powiedzieć, że generalnie jest ok, ale po przesiadce z music casta ciężko mi się odnaleźć. W sensie, że music cast dla mnie jest chyba najprostszą i najbardziej intuicyjną aplikacją na rynku, ale z drugiej strony heos też jest ok, ale jak wspomniałem w moim odczuciu najprostszą i najwygodniejszą apką jest Musiccast Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanna Nowak Napisano 18 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2022 A co sądzicie o amplitunerze Yamaha R-N803D? Jak wypadł by w porównaniu z wzmacniaczem Denon PMA-900HNE? Wiem, że cena tej Yamahy jest w tej chwili bardzo wysoka ale w zestawach z kolumnami ceny są podobne. Na plus tej Yamahy na pewno trzeba zaliczyć: + radio FM (nie trzeba uruchamiać smartfona ani TV żeby cieszyć się muzą) + system YPAO (dla amatora super rozwiązanie) + Bluetooth dwukierunkowy (możliwość podłączenia słuchawek bezprzewodowych) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2022 (edytowany) Jeśli cena porównywalna, to proponuję wybrać Yamahę. Edytowano 18 grudnia 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jirkash Napisano 18 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2022 Zdecydowanie skłaniam się ku Yamaha R-N803D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 18 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2022 W tym zestawieniu i przy Twoich typach dźwięku to zdecydowanie Denon 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Dnia 16.12.2022 o 08:19, zabro napisał: Miałeś okazję słuchać tego połączenia, jak sabaj sobie radził? Tego konkretnego nie. Sluchałem tego wzmacniacza z innymi kolumnami. No i MA znam dość dobrze. Dnia 16.12.2022 o 09:54, Hanna Nowak napisał: Monitor Audio Bronze 100 miałem okazję posłuchać. Jak dla mnie Kefy Q350 brzmiały lepiej. Co do wzmaka typu Sabaj a30a to nie jestem przekonany do takich chiński sprzętów, wolałbym coś pewnego. Tego się chyba nie kupi w polskiej dystrybucji, chyba, że na Allegro? No i zapomniałem dodać w pierwszym poście, że sprzęt ma być w kolorze czarnym, ma pasować do TV i czarnych kinkietów. Czyli wolisz cieplejsze brzmienie. Tak, to produkt który nie bedzie miał rozumianej przez nas gwarancji. Ok rozumiem. Cyrus ONE? Dnia 16.12.2022 o 09:54, Hanna Nowak napisał: Jeśli chodzi o te KEFY LS50 to będzie duża różnica w jakości dźwięku do KEF Q350? One graja inaczej. Moim zdaniem ciekawiej. Aczkolwiek Q350 są bardzo udane. Dnia 17.12.2022 o 09:35, Hanna Nowak napisał: A jakbyś ocenił aplikację Heos, jest w języku polskim? Obsługa intuicyjna czy mogło by być lepiej, często są aktualizacje? Mogło by być zdecydowanie lepiej, ale dramatu nie ma. 21 godzin temu, Hanna Nowak napisał: A co sądzicie o amplitunerze Yamaha R-N803D? Jak wypadł by w porównaniu z wzmacniaczem Denon PMA-900HNE? Wiem, że cena tej Yamahy jest w tej chwili bardzo wysoka ale w zestawach z kolumnami ceny są podobne. Na plus tej Yamahy na pewno trzeba zaliczyć: + radio FM (nie trzeba uruchamiać smartfona ani TV żeby cieszyć się muzą) + system YPAO (dla amatora super rozwiązanie) + Bluetooth dwukierunkowy (możliwość podłączenia słuchawek bezprzewodowych) Ale tylko w zakupei z kolumnami. Więc jestes skazany na któreś od nich. Chyba że akurat je brałes pod uwagę. To wtedy warto odsłuchać. Ale nie na siłe. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) Yamaha jest już dość długo na rynku i nie wiadomo jak dalej będzie z wsparciem , aktualizacjami . W necie można przeczytać posty o pojawiających się problemach , ale może są to obawy na wyrost 😉 . Edytowano 19 grudnia 2022 przez Daniel09 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 9 minut temu, Daniel09 napisał: Yamaha jest już dość długo na rynku i nie wiadomo jak dalej będzie z wsparciem , aktualizacjami . W necie można przeczytać posty o pojawiających się problemach , ale może są to obawy na wyrost 😉 . Jakie problemy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Z aplikacjami . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanna Nowak Napisano 19 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 58 minut temu, Piotr Sonido napisał: Czyli wolisz cieplejsze brzmienie. Cyrus ONE? One graja inaczej. Moim zdaniem ciekawiej. Aczkolwiek Q350 są bardzo udane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Ta Yamaha jako kombajn na początek ok ,ale nie za te pieniądze . Jednak dźwiękowo dla mnie to takie byle co 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanna Nowak Napisano 19 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Cześć Piotrze. Tak, szukam sprzętu, który będzie grał ciepłym dźwiękiem. Znalazłem w jednym ze sklepów internetowych kolumny LS50 z dopiskiem HGB? Mógłbyś opisać trochę bardziej szczegółowo różnice między nimi a Q350? Te LS50 wyglądają tak niepozornie, żona już kręci nosem: "to chyba się nadaje do komputera a nie do salonu" 🤣😆 A ten Cyrus z Kefami zagra lepiej, równiez ciepło co Denon PMA-900HNE? 7 minut temu, Dedal75 napisał: Ta Yamaha jako kombajn na początek ok ,ale nie za te pieniądze . Jednak dźwiękowo dla mnie to takie byle co 😉 Wszystko zależy od budżetu, ja mam na wszystko, łącznie z kablami i standami 7 tys. PLN i ani grosza więcej, więc muszę kupić to co jest w tej cenie... Wiem, że można lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 15 minut temu, Dedal75 napisał: Jednak dźwiękowo dla mnie to takie byle co 😉 Miałeś tę Yamahę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) HGB to nie high gloss black . A kto powiedział że musisz ? Można poszukać to nie chleb. 2 minuty temu, Kraft napisał: Miałeś tę Yamahę? A co zdjecie Ci podesłać ? Masz kłopot z moimi wpisami ? Gra pewnie identycznie jak Twój Marantz . Edytowano 19 grudnia 2022 przez Dedal75 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Nie trzeba. Ja miałem i uważam, że jest więcej niż w porządku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Ty -slowo klucz ,który uważa że wzmacniacze grają tak samo a kolumny testowane u siebie są dobre i bardzo dobre Dla mnie gra sztucznie i prosto . Zaznaczyłem że jako kombajn i gdy nie ma się porównania może być , w cenie 3400 za nową jak miałem . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 1 minutę temu, Dedal75 napisał: Dla mnie Słowo klucz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Dokładnie, i przy tym zostańmy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanna Nowak Napisano 19 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 36 minut temu, Hanna Nowak napisał: Cześć Piotrze. Tak, szukam sprzętu, który będzie grał ciepłym dźwiękiem. Znalazłem w jednym ze sklepów internetowych kolumny LS50 z dopiskiem HGB? Mógłbyś opisać trochę bardziej szczegółowo różnice między nimi a Q350? Te LS50 wyglądają tak niepozornie, żona już kręci nosem: "to chyba się nadaje do komputera a nie do salonu" A ten Cyrus z Kefami zagra lepiej, równiez ciepło co Denon PMA-900HNE? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 2 minuty temu, Dedal75 napisał: i przy tym zostańmy . To po co robisz wycieczki personalne? I to nie pierwszy raz. Nie rozumiem tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts