Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam 

Co możecie polecić nie drogie tak zeby uchwyt ładnie sie maskował za kolumną no i nie trzeba było wiercić w kolumnie jakaś przestrzeń dla bas reflex wskazana noni regulacja  😉

Pozdrawiam 

Edytowano przez Wojtek870
Dopisałem coś o czym zapomniałem napisać
Napisano (edytowany)

Hej . Polecam Ci uchwyty marki B-Tech BT77 . Mam na nich zamontowane te same kolumny , czyli Kef Q350.  

Uchwyty są solidne , ładnie/estetycznie wykonane . Bardzo łatwe w montażu.  Dodatkowo mają regulację zarówno w pionie/pochył +/-7° jak również obrót prawo/lewo 180°. No i przede wszystkim są stosunkowo tanie . 

Naprawdę zdają egzamin .

Pozdrawiam 

Edytowano przez fluid81
Napisano (edytowany)

Dzięki faktycznie fajne mógł byś mi napisać jeszcze jak wygląda stabilność czy trzeba wkręcać cos w kolumnę czy jest jakiś przepust na kabel no i jak wygląda sprawa zaległości kolumny od ściany moze jakieś zdjęcie poglądowe jak to u Ciebie wygląda 

Z góry dzieki pozdrawiam 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano (edytowany)

Jeżeli chodzi o stabilność: mocowanie do ściany jest chyba na 4 kołki (nie pamiętam już) , ale jest mega solidne/wystarczające  - wraz z kolumnami ani drgną! Jeżeli chodzi o same kolumny i stabilizację ich na wieszaku, to sam wieszak ma po obu stronach u dołu listwę dociskową . Docisk regulowany jest śrubą poprzez jej dokręcanie .  Dodatkowo w zestawie dostajesz elementy pianko podobne , które naklejka się na te listwy dociskowe w celu zabezpieczenia kolumny przed uszkodzeniem wynikającym z mocy docisku .

Jeśli chodzi o kabel,to można go wpuścić w ten element maskujący fragment wieszaka mocowany do ściany i to tyle. 

Po zamocowaniu wieszaka do ściany, osadzeniu na nim kolumny całość prezentuje schludnie/ elegancko i jest to wszystko extra stabilne .

Zdjęcia zrobię Ci jutro w świetle dziennym i podrzucę na skrzynkę.  

Jeśli chodzi o odległość, to zobaczysz jutro na zdjęciach ;)

Edytowano przez fluid81
Napisano (edytowany)

Te Twoje wieszaki na pierwszy rzut oka , to straszne klamoty  😉. Deklasuje je ten uchwyt dociskowy. Raz , że to raczej plastik (kawałek grubego plastiku) , dodatkowo docisk jest od frontu .  W przypadku  wieszaków ,które ja posiadam, element dociskowy to smukła metalowa listwa , praktycznie niewidoczna po zbliżeniu jej do kolumny . No i jest umieszczona po bokach kolumny . 

Właśnie ze względu na te elementy wybrałem wieszaki opisywane przeze mnie, bo te , które Ty posiadasz również przed zakupem brałem pod uwagę. 

Poza tym, to tylko wieszaki 😀

Edytowano przez fluid81