Wojtek870 Napisano 14 stycznia 2023 Napisano 14 stycznia 2023 (edytowany) Witam Co możecie polecić nie drogie tak zeby uchwyt ładnie sie maskował za kolumną no i nie trzeba było wiercić w kolumnie jakaś przestrzeń dla bas reflex wskazana noni regulacja 😉 Pozdrawiam Edytowano 14 stycznia 2023 przez Wojtek870 Dopisałem coś o czym zapomniałem napisać Odpisz, cytując
fluid81 Napisano 14 stycznia 2023 Napisano 14 stycznia 2023 (edytowany) Hej . Polecam Ci uchwyty marki B-Tech BT77 . Mam na nich zamontowane te same kolumny , czyli Kef Q350. Uchwyty są solidne , ładnie/estetycznie wykonane . Bardzo łatwe w montażu. Dodatkowo mają regulację zarówno w pionie/pochył +/-7° jak również obrót prawo/lewo 180°. No i przede wszystkim są stosunkowo tanie . Naprawdę zdają egzamin . Pozdrawiam Edytowano 14 stycznia 2023 przez fluid81 1 Odpisz, cytując
Wojtek870 Napisano 14 stycznia 2023 Autor Napisano 14 stycznia 2023 (edytowany) Dzięki faktycznie fajne mógł byś mi napisać jeszcze jak wygląda stabilność czy trzeba wkręcać cos w kolumnę czy jest jakiś przepust na kabel no i jak wygląda sprawa zaległości kolumny od ściany moze jakieś zdjęcie poglądowe jak to u Ciebie wygląda Z góry dzieki pozdrawiam Edytowano 15 stycznia 2023 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując
fluid81 Napisano 14 stycznia 2023 Napisano 14 stycznia 2023 (edytowany) Jeżeli chodzi o stabilność: mocowanie do ściany jest chyba na 4 kołki (nie pamiętam już) , ale jest mega solidne/wystarczające - wraz z kolumnami ani drgną! Jeżeli chodzi o same kolumny i stabilizację ich na wieszaku, to sam wieszak ma po obu stronach u dołu listwę dociskową . Docisk regulowany jest śrubą poprzez jej dokręcanie . Dodatkowo w zestawie dostajesz elementy pianko podobne , które naklejka się na te listwy dociskowe w celu zabezpieczenia kolumny przed uszkodzeniem wynikającym z mocy docisku . Jeśli chodzi o kabel,to można go wpuścić w ten element maskujący fragment wieszaka mocowany do ściany i to tyle. Po zamocowaniu wieszaka do ściany, osadzeniu na nim kolumny całość prezentuje schludnie/ elegancko i jest to wszystko extra stabilne . Zdjęcia zrobię Ci jutro w świetle dziennym i podrzucę na skrzynkę. Jeśli chodzi o odległość, to zobaczysz jutro na zdjęciach Edytowano 14 stycznia 2023 przez fluid81 1 Odpisz, cytując
Wojtek870 Napisano 14 stycznia 2023 Autor Napisano 14 stycznia 2023 Rewelacja i to jest fachowa odpowiedz serdecznie dziekuję i czekam na zdjęcia no i mógł byś jeszcze zmierzyć odległość od ściany ale to bede widział na fotkach dzieki wielkie Pozdrawiam Odpisz, cytując
fluid81 Napisano 14 stycznia 2023 Napisano 14 stycznia 2023 (edytowany) Drobiazg . Jutro pstrykając fotki zmierzę tą odległość i podrzucę razem . Dzisiaj już mi się nie chce bawić 😉 Pzdr Edytowano 14 stycznia 2023 przez fluid81 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 14 stycznia 2023 Napisano 14 stycznia 2023 1 godzinę temu, Wojtek870 napisał: Co możecie polecić nie drogie tak zeby uchwyt ładnie sie maskował za kolumną Estetyka to pojęcie subiektywne dodałbym do listy https://www.tophifi.pl/glosniki/uchwyty-do-glosnikow/vlb-200.html mam od ośmiu lat i jeszcze paczki nie spadły 1 Odpisz, cytując
fluid81 Napisano 14 stycznia 2023 Napisano 14 stycznia 2023 (edytowany) Te Twoje wieszaki na pierwszy rzut oka , to straszne klamoty 😉. Deklasuje je ten uchwyt dociskowy. Raz , że to raczej plastik (kawałek grubego plastiku) , dodatkowo docisk jest od frontu . W przypadku wieszaków ,które ja posiadam, element dociskowy to smukła metalowa listwa , praktycznie niewidoczna po zbliżeniu jej do kolumny . No i jest umieszczona po bokach kolumny . Właśnie ze względu na te elementy wybrałem wieszaki opisywane przeze mnie, bo te , które Ty posiadasz również przed zakupem brałem pod uwagę. Poza tym, to tylko wieszaki 😀 Edytowano 14 stycznia 2023 przez fluid81 1 Odpisz, cytując
lysy Napisano 15 stycznia 2023 Napisano 15 stycznia 2023 https://audiotop.pl/pl/c/Uchwyty-do-glosnikow/55# https://www.audio-video-akcesoria.pl/scienne-polki-pod-sprzet-audio-video-wyposazone-w-listwe-maskujaca-kable-sonorous-pl2610-pl2620-pl2611 Odpisz, cytując
Recommended Posts