dziadeG Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Witam, mam na imię Grzegorz i mam nadzieję, że pomożecie, bo z wyborem kolumn podstawkowych złapałem małą zwieszkę. Odtwarzacz sieciowy Bluesound Powernode to już pewniak. Elac Debut Reference B6 też były wybrane, ale zastanawiam się jeszcze nad Elac Uni-Fi 2.0 UB52. Który z tych dwóch modeli kolumn jest modelem "wyższym"? Który byście polecali? Z góry dziękuję za pomoc w wyborze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Grzegorz, Wiele będzie zależało z jaką elektroniką będziesz chciał połączyć te głośniki. Im wyższy Elac tym apetyt będzie rósł. Największe sukcesy odnosi Debut Reference. Dawno nie było tak dobrych monitorów tej firmy za 2500 zł za parę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadeG Napisano 15 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Głośniki będą połączone właśnie z Bluesound Powernode. Jest to streamer ze wzmacniaczem i bardzo dobrym przetwornikiem DAC. Ogólnie sprzęt bardzo dobry - tak piszą użytkownicy. Debut Reference B6 to konstrukcja dwudrożna, a Uni-Fi 2.0 UB52 trójdrożna (dwa przetworniki, wysoko i sredniotonowy w jednym + niskotonowy). Jeszcze dopytam, czy konstrukcja trójdrożna jest zawsze lepsza od dwudrożnej, czy nie koniecznie tak musi być? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Sprawdz bowersy 606. Mi Panowie z tophifi podlaczyli do powernode te elaci i IMO gralo to nudno, po podlaczeniu B&W zagrało to pieknie. Aktualnie maja zestaw powernode + bowers 606 za 6300 jak dobrze pamietam. Kolumny wtedy wychodzą za 2k Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Piotrek, bo tak wparowałeś z nienacka i wszędzie piszesz o Bowersach i Node ..... Pokażesz fotkę jak to u Ciebie stoi? 🤩 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Piotrek, bo tak wparowałeś z nienacka i wszędzie piszesz o Bowersach i Node ..... Pokażesz fotkę jak to u Ciebie stoi? 🤩 Jeszcze nie stoi, ale już coraz bliżej końca poszukiwań i to połączenie na chwilę obecną najbardziej mi odpowiadało dźwiękowo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyt Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 O. Sluchales tez Edge? Napisz prosze cos wiecej, zwlaszcza jak wypada Edge w stosunku do wiekszego brata na tych samych paczkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Przed chwilą, szyt napisał: O. Sluchales tez Edge? Napisz prosze cos wiecej, zwlaszcza jak wypada Edge w stosunku do wiekszego brata na tych samych paczkach. W stosunku do większego brata zabrakło basu. Zależy kto czego oczekuje od dźwięku. Na pierwszy ogień poszedł właśnie edge, po przełączeniu na n330 różnica była znaczna 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 No widze że jesteś fanem Top HiFi Albo masz tam ekstremalne zniżki Co to jest na tej ścianie? To tapeta czy jakiś materiał akustyczny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 6 lutego 2023 Udostępnij Napisano 6 lutego 2023 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No widze że jesteś fanem Top HiFi Albo masz tam ekstremalne zniżki Co to jest na tej ścianie? To tapeta czy jakiś materiał akustyczny? Słabe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 nie wiem czy słabe. Chciałem się włąsnie dowiedzieć co to bo wygląda spoko właśnie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoszczuk Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Dnia 7.02.2023 o 07:14, Piotr Sonido napisał: nie wiem czy słabe. Chciałem się włąsnie dowiedzieć co to bo wygląda spoko właśnie. Pozdrawiam Nie mam pojęcia nie zwracałem na to uwagi. Nie miałem dużo czasu, skupiłem się na dźwięku. Teraz się zastanawiam jakby wypadł sonos amp w porównaniu do powernode. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 No to sprawdź. Sonosa łatwo wypozyczysz. Albo w saloanch Denona go mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadeG Napisano 20 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2023 Odświeżę troszkę temat, z powodu braku czasu zamilkłem. > Piotr Antoszczuk, niestety w moim przypadku wchodzą w grę tylko kolumny z bass reflexem z przodu. Zestawu jeszcze nie zakupiłem i im dłużej się zastanawiam, tym więcej opcji pojawia się w głowie. Miała być Yamaha A-S701 (+streamer jako transport) lub R-N602. Posłuchałem też WXA-50, po czym przegrała właśnie z Bluesound Powernode. I już miał być Powernode, jak zupełnie przypadkiem miałem okazję posłuchać jak gra Rotel A14 MKII i ... chcę go Powiedzcie mi tylko, czy na streamer, który ma służyć tylko jako transport do Rotela, trzeba wyłożyć dużą kasę? Czy może wystarczy taki np. Audio Pro Link1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 17 godzin temu, dziadeG napisał: Piotr Antoszczuk, niestety w moim przypadku wchodzą w grę tylko kolumny z bass reflexem z przodu. Dlaczego? Tu masz mój artykuł. 17 godzin temu, dziadeG napisał: Miała być Yamaha A-S701 (+streamer jako transport) lub R-N602. Posłuchałem też WXA-50, po czym przegrała właśnie z Bluesound Powernode. I już miał być Powernode, jak zupełnie przypadkiem miałem okazję posłuchać jak gra Rotel A14 MKII i ... chcę go Powiedzcie mi tylko, czy na streamer, który ma służyć tylko jako transport do Rotela, trzeba wyłożyć dużą kasę? Czy może wystarczy taki np. Audio Pro Link1? No to wex Rotela albo wyjdź poza salony Top HiFi z odsłuchem. Będzie wiekszy wybór. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadeG Napisano 21 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2023 A co że streamerem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kretson Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Dnia 20.03.2023 o 14:33, dziadeG napisał: Odświeżę troszkę temat, z powodu braku czasu zamilkłem. > Piotr Antoszczuk, niestety w moim przypadku wchodzą w grę tylko kolumny z bass reflexem z przodu. Zestawu jeszcze nie zakupiłem i im dłużej się zastanawiam, tym więcej opcji pojawia się w głowie. Miała być Yamaha A-S701 (+streamer jako transport) lub R-N602. Posłuchałem też WXA-50, po czym przegrała właśnie z Bluesound Powernode. I już miał być Powernode, jak zupełnie przypadkiem miałem okazję posłuchać jak gra Rotel A14 MKII i ... chcę go Powiedzcie mi tylko, czy na streamer, który ma służyć tylko jako transport do Rotela, trzeba wyłożyć dużą kasę? Czy może wystarczy taki np. Audio Pro Link1? A z czym słuchałeś tego Rotela? Ja też byłem już nastawiony na powernoda ale zobaczyłem dzisiaj, że nie wspiera soundclouda z którego sporo słucham i teraz myślę też nad jakimś wzmacniaczem bez funkcji sieciowych + niedrogi streamer np. wiim pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Dnia 6.02.2023 o 07:28, Piotr Sonido napisał: No widze że jesteś fanem Top HiFi Albo masz tam ekstremalne zniżki Co to jest na tej ścianie? To tapeta czy jakiś materiał akustyczny? e, ale salkę mają tam ładną :):):) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadeG Napisano 22 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2023 > Kretson, Rotel A14 MKII + Elac Debut Reference F5 (podłogówki). Jak dla mnie zestaw ten zagrał extra. Pomieszczenie ok. 25 m2. Ja nie mam miejsca na podłogówki. Będą podstawkowe Elac Debut Reference B6 na stalowych standach "wciśnięte" w przestrzenie pomiędzy komodami a ścianami bocznymi. Jak żonka pozwoli, wykleję ściany jakimiś ładnymi panelami A czy kolega Kretson może wie, czy taki np. Wiim Pro lub inny streamer podobnej klasy użyty jako transport danych dla DACa we wzmacniaczu, bardzo ten wzmacniacz "ograniczy". Inaczej mówiąc, czy takie rozwiązanie jest OK??? Bo różnych rzeczy już się naczytałem... Myśląc logicznie, streamer to tylko transport, a finalny dźwięk to już tylko "robota" wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Dlaczego jakikolwiek streamer ma ograniczyć wzmacniacz??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadeG Napisano 22 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Troszkę źle ująłem temat. Chodzi mi o możliwe różnice w jakości patrząc pod kątem klasy sprzętu/streamera. Podobny temat już co prawda był. Może niepotrzebnie powielam. Tak czy siak, w sieci różne odpowiedzi na moje pytanie można znaleźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Wszystko zależy od tego czego oczekujesz i ile masz pieniędzy na transport. Są tanie wiim mini czy chromecast audio, trochę droższe wiim pro czy taga harmony albo drogie bluesoundy. Ludzie dziela się na tych co słyszą różnicę między nimi i tych co nie słyszą. Także kup streamer bit perfect za tyle ile masz na to pieniędzy, podłącz go najlepiej cyfrowo do wzmacniacza lub zewnętrznego daca i ciesz się muzyka. Żadnych ograniczeń wzmacniacza nie uświadczysz 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 Porównywałem Noda 2i z Wiim mini i nie słyszałem różnicy. Zresztą nie tylko ja. Jeśli nie słyszę różnicy to coś co kosztuje 4 czy 5x tyle co Wiim jest dla mnie drogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Dnia 21.03.2023 o 09:34, dziadeG napisał: A co że streamerem? Zalezy czy musi mieć analoga czy nie. Wiim mini, Malina, Taga10. Dnia 21.03.2023 o 23:24, Miras23 napisał: e, ale salkę mają tam ładną :):):) No prawda. Chciałem się dowiedzieć co to. 15 godzin temu, Artur Charicki napisał: Porównywałem Noda 2i z Wiim mini i nie słyszałem różnicy. Zresztą nie tylko ja. Jeśli nie słyszę różnicy to coś co kosztuje 4 czy 5x tyle co Wiim jest dla mnie drogie. No to dobrze to dołóż tą różnice do kolumn albo wzmaka. No i wyjdź poza topy bo inaczej powyższy temat nie ma sensu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Zalezy czy musi mieć analoga czy nie. Wiim mini, Malina, Taga10. No prawda. Chciałem się dowiedzieć co to. No to dobrze to dołóż tą różnice do kolumn albo wzmaka. No i wyjdź poza topy bo inaczej powyższy temat nie ma sensu. Piotrek zaraz napiszemy, który to Top ma taką salę, a tak z ciekawości. Nowocześnie widać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts