Piotr Sonido Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Bass reflex nie ma znaczenia. Jeśli tylko nie będziesz czuł zaburzeń wylotu powietrza to będzie dobrze. W takim układzie bas się wzmocni. Zamknięty 1003 jest tu lepsza opcją. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampierzysko Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Kupiłem Rel HT1205 Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym odcięciem w RX-V4A. To jest częstotliwość graniczna poniżej, której jest przerzucana z monitorów na suba czy dublowana? Przy kalibracji, YPAO kazał mi go ściszyć na 25% i odcięcie na 40Hz ustawił. W ogóle jakby go nie było. Jak na subie dałem głośność na 50% a w amplitunerze 60-80Hz. Dopiero ładnie się ogląda filmy do muzyki w aplikacji musiccast głośność subwoofera robię na minimum. Trochę kosztował to niech cieszy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ststek Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 Przy ustawieniu kolumn na small i ustawieniu crossover na np. 80 hz, wszystko poniżej tej częstotliwości idzie do suba (nie patrz na to jak ypao ustawia głośniki, mam v6a i zawsze zmieniam na j/w, jest lepiej). Dublowanie niskich częstotliwości możesz wymusić ustawiając fronty na large i bass plus w ustawieniach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 marca 2023 Udostępnij Napisano 14 marca 2023 Na subwooferze ustaw LFE To na maksa w prawo. Crossover na 60-80 Hz faktycznie. kolumny na small. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts