radziu11 Napisano 28 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2023 Witam wszystkich, obecnie posiadam zestaw stereo składający się z kolumn monitor audio rx6 oraz amplitunera denon AVR-X1000. Pokój ok 18 m2. Ze względu na braki niskich tonów doposażyłem zestaw w suba yamahy. Chciałbym zamienić denonka na używany "dobry" wzmacniacz stereo i doposażyć całość w dobry streamer. Budżet na wzmacniacz jaki posiadam to 2500-3000 tyś. Muzyka głównie odtwarzana jest ze spotify (po dokupieniu streamera dojdzie tidal). Proszę o pomoc w wyborze... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2023 Jeśli lubisz dociążone brzmienie, poszukaj już niestety nie produkowanego Nada C356. Bardzo dobrą opcją będzie także minimalnie przekraczający budżet Musical Fidelity M2si oraz Magnat MA700. Jeśli będziesz miał możliwości posłuchania, to przetestuj także Taga HTA-1000B. To bardzo dobry wzmacniacz hybrydowy, połączenie wysokiej mocy tranzystorowej końcówki mocy z plastyką, dobrym brzmieniem lampy. Jak będziesz szukał ciekawego i niedrogiego streamera, spójrz na Taga TWA-10B oraz Octavio Stream. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne oferty dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu11 Napisano 29 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Dziękuję za odp. Jeżeli chodzi o streamery to na pewno skorzystam z któregoś. Wracając do tematu wyboru wzmacniaczy czy do moich kolumn można zaproponować coś jeszcze ? pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Z marantzem rx6 też fajnie zagrają. Zobacz w dziale giełda kolega z forum sprzedaje prawie nowego 6007. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu11 Napisano 29 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 ok dzięki, wcześniej mocno się zastanawiałem nad nim, a jak się powyższy Marantz w stosunku np. do Cambridge AXR 100? pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Marantz gra ciepłej od cambridga. Jest neutralny, bardziej melodyjny i spokojny. Wg mnie pasuje bardziej do MA ale każdy lubi co innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonII Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Posiadam takie same kolumny MA RX6. Na początku grały z Yamahą RN 803 D, ale dla mnie było zbyt mało basu i ogólnie dźwięk był trochę męczący. Udało mi się w niezłych pieniądzach kupić Rotela RA 1572 i muszę przyznać, że jak dla mnie ( na razie ) to jest to. Do tego jako streamer dokupiłem Bluesounda N130 i jestem mega zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu11 Napisano 29 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 (edytowany) https://www.ceneo.pl/111888974 takie cudo? jakiej muzyki słuchasz? Edytowano 29 stycznia 2023 przez radziu11 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Fajną opcją z nowych będzie Magnat. Ciepło, łagodnie. Dobry w tej ceni jest także AXR 100 tu dzwiek będzie szybszy, jasniejszy, konkretniejszy No chyba że używany wzmak? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonII Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 14 godzin temu, radziu11 napisał: https://www.ceneo.pl/111888974 takie cudo? jakiej muzyki słuchasz? Takie cudo tyle że MK1( wcześniejszy model). Udało mi się trafić na używkę w bdb stanie za 3,5 k. Jeżeli chodzi o muzykę której słucham to słucham wszystkiego oprócz disco polo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu11 Napisano 30 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Fajną opcją z nowych będzie Magnat. Ciepło, łagodnie. Dobry w tej ceni jest także AXR 100 tu dzwiek będzie szybszy, jasniejszy, konkretniejszy No chyba że używany wzmak? Piotrek Jak najbardziej rozważam zakup używanego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 13 godzin temu, radziu11 napisał: Jak najbardziej rozważam zakup używanego No to jeśli odsłuchasz MR780 i AXR 100 i z jakiś względów ci nie siądą to możesz polować na HArman Kardon np model HK 680 albo nowszy 970/980. Wyższy Denon. Monitor audio lubią się z tą elekotrniką PMA 1520 / PMA 2000 starsze Arcamy A29/A39 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts